Mainos

Hengitysliitto-johtaja eroaa: "Pelottelua ja uhkailua"

Hengitysliiton liittohallituksen varapuheenjohtaja, työterveyshuollon erikoislääkäri Ilkka Mikkonen eroaa tehtävästään. Mikkonen ilmoitti asiasta eilen hengityssairaiden etujärjestön liittovaltuuston ja -hallituksen jäsenille.

- Kokoukset ovat jatkuvaa pelottelua ja uhkailua. Kokoukset pidetään lakimiehen vetäminä. Viime lauantain valtuuston kokous oli naurettava. Puheenjohtaja vetää kokousta kysyen lakimieheltä "mitä minä sanon seuraavaksi", Mikkonen kertoo.

Mikkonen pitää eronsa keskeisimpänä syynä surkeaa taloudenpitoa. Häntä harmittaa myös se, ettei vaatimus raskaan luokan erityistilintarkastuksesta mennyt läpi viikonlopun valtuustokokouksessa.

Viime lauantaina Hengitysliiton valtuusto ilmoitti luottavansa hallituksen toimintaan.

- Helin tappiollista taloutta on viime vuosina hoidettu erityisen huonosti, mikä on johtanut toimivien laitosten alasajoon ja irtisanomisiin. Normaalisti talouden vastuuhenkilöt olisivat joko eronneet tai erotettu. Moraalisesti ja oikeudentajuuni sopien en voi jatkaa missään Hengitysliiton luottamustoimissa, Mikkonen sanoo.

"Sisäilmaongelmista vaiettu"

Kuntoutuslääkäri Mikkonen pitää Hengitysliiton liittovaltuuston ja hallituksen linjauksia ristiriidassa niiden ajatusten kanssa, joita hänellä on työterveyslääkärinä sisäilmaongelmaisten ja homealtistuneiden hoidosta.

- Hengitysliiton laitosten sisäilmaongelmista on tietoisesti vaiettu. Olen eri aikakauden edustaja kuin muut johtajat, yritin saada muutosta. Demokratia vain toimii näin, jonkun on lähdettävä. Mainettani on yritetty sikamaisesti tahrata. On väitetty, että olisin vuotanut julkisuuteen salaisia asiakirjoja. Väite ei pidä paikkaansa, Mikkonen sanoo.

Hengitysliiton johtajat ovat koko syksyn ajan julkisuudessa korostaneet, että liiton asioita on hoidettu asiallisesti ja tiloja korjattu miljoonilla euroilla.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi jo lokakuussa Hengitysliiton kuntouttavan hengityssairaita potilaita kosteusvaurioista kärsivässä Anttolanhovin kuntoutuslaitoksessa. Viime viikolla 45 minuuttia kertoi Hengitysliiton johdon sallineen tietoisesti kuntoutuksen, vaikka homevaurioista tiedettiin vuosien ajan.

Kansaneläkelaitos selvittää Hengitysliiton omistaman Anttolanhovin kosteus- ja sisäilmaongelmia omissa tutkimuksissaan. Kuntoutusrahoja hallinnoiva Kela teki Anttolanhovissa edellisen tutkimuksen vuonna 2005, ja nyt sen on tarkoitus selvittää, kuinka hyvin vaaditut korjaustoimenpiteet on tehty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.