Mainos

Hengitysliiton ammattiopiston johtajalle potkut - valtionavut syyniin

Hengitysliiton omistaman valtakunnallisen ammattiopisto Luovin johtaja Jussi Kemppainen on saanut potkut. Hengitysliiton johdon mukaan syynä on luottamuspula.

Ammattiopisto Luovi on Suomen suurin ammatillinen erityisoppilaitos. Opiskelijoita sillä on vajaat 1500 ja yksiköitä 27 paikkakunnalla.

Hengityssairaiden etujärjestö Hengitysliitto Heli saa Luovin toiminnan pyörittämiseen opetusministeriön tukea vuosittain lähes 50 miljoonaa euroa.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi viime vuoden lopulla Luovin johtajan Jussi Kemppaisen Hengitysliiton luottamusmiehille lähettämästä sähköpostista. Viestissä Kemppainen kertoi, että hänen mielestään koulutukselle tarkoitettua valtion rahaa ohjataan liitossa kannattamattoman kuntoutustoiminnan tukemiseen - osin laittomastikin. Kemppainen oli viestissään huolestunut siitä, että liitossa toimitaan näin.

Ohjelman jälkeen opetusministeriö kiinnostui Hengitysliiton valtionapujen käytöstä. Tänään ministeriön johtaja Mika Tammilehto vakuutti, että Luovin rahankäyttö tarkastetaan.

- Opetushallitus tulee tarkastamaan Luovin toiminnan ja talouden. Tarkastus tullaan tekemään normaalijärjestyksessä, niin pian kuin mahdollista. Kaikkien etu on saada asia nopeasti selväksi ja pois päiväjärjestyksestä, Tammilehto sanoo.

Hengitysliiton johdon mukaan tuet on jaettu asiallisesti. Johto ei kommentoi Kemppaisen erottamista.

- Myrsky vesilasissa, kuittaa Hengitysliiton toimitusjohtaja Vesa Kukkonen.

Kemppainen ei tänään halunnut kommentoida erottamistaan.

Hengitysliiton ovi on johtajien osalta käynyt viime kuukausina vilkkaasti. Ennen Kemppaista ovat lähteneet Anttolanhovin kuntoutuskeskuksen johtaja Juhani Palonen, korjausneuvonnan päällikkö Juhani Pirinen ja hallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Mikkonen. Mikkonen syytti erotessaan liiton johtoa "pelottelusta ja uhkailusta".

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi lokakuussa 2009 Hengitysliiton kuntouttavan hengityssairaita potilaita kosteusvaurioista kärsivässä Anttolanhovin kuntoutuslaitoksessa. Kuntoutusta oli jatkettu, vaikka homevaurioista oli tiedetty vuosien ajan. Asiasta noussut kohu nosti julkisuuteen myös Hengitysliiton henkilöstön pahoinvoinnin.

Liitto asetti paineen alla ulkopuolisen selvitysmiehen selvittämään työhyvinvointia ja liiton hallinnon sotkuja. Selvitysmiehenä työskentelee professori Paavo Hohti. Hänen työlleen on asetettu määräaika huhtikuun loppuun.

Katso 45 minuuttia -ohjelman aiemmat jutut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.