Mainos

Hemilä vakinaistaisi vakavien vaikeuksien tuen

Maatalousministeri Kalevi Hemilä pyrkii vakinaistamaan ns. vakavien vaikeuksien tuen eteläisen Suomen maataloudelle. Hemilän mukaan tämän tuen jatkaminen on maatalousministeriön toimialalla syksyn suurin ja tärkein ponnistus. Neuvottelut asiasta on määrä aloittaa EU:n komission kanssa lähiaikoina.

-Tehtävämme on saada vastapuoli vakuuttuneeksi siitä, että vakavia vaikeuksia on edelleen, ja että tukijärjestelmien pitää olla pysyviä niin kotieläintuotannossa kuin puutarhataloudessa, sanoo Hemilä tamperelaisen Aamulehden julkaisemassa haastattelussa.

Traktori pellolla


Vakavien vaikeuksien tuesta sovittiin vuonna 1996, ja tuolloin neuvoteltu tukikausi päättyy vuodenvaihteessa. Hemilän mukaan erityisesti EU:n komission juridinen valmistelutaso katsoo, että tukea koskeva artikla 141 on tarkoitettu vain väliaikaiseksi siirtymäkauden järjestelmäksi. Hemilän mukaan puutarhoilla ja kotieläintiloilla ei kuitenkaan ole syytä paniikkiin, vaan tuotantoa kannattaa jatkaa normaalisti. Jos pysyvää ratkaisua ei onnistuta saamaan, tavoitteena on selkeät pelisäännöt ainakin vuoteen 2006 saakka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.