Mainos

Hemilä: Turkisraporttia muuteltu

Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä arvostelee turkistarhausta koskevan EU:n tieteellisen raportin repostelua. Hänen mukaansa selvitystä on jatkokäsittelyssä muutettu täysin tarkoitushakuisesti.
-Raportti ei kelpaa minkään työn pohjaksi, Hemilä rökitti.

Turkistarhauksen asiantuntijoista koostunut työryhmä laati liki valmiiksi oman yksimielisen raporttinsa turkistarhauksesta. Jatkokäsittelyssä komission pysyvä tieteellinen komitea Hemilän sanoin "reposteli miten sattuu" tätä selvitystä. Hemilän mukaan jatkokäsittelyssä tulivat esiin komitean turkistarhauksen vastaiset asenteet. Myös asiantuntijatyöryhmässä ollaan oltu tyytymättömiä muutoksiin, joita selvitykseen on tehty.

Raportilla pohjustetaan vireillä olevaa direktiiviä, jossa luotaisiin turkistarhaukselle yhtenäiset säännöt. Hemilä myönsi, että mm. Britannian ja Hollannin turkistarhauskieltojen jälkeen odotettavissa on hankalat neuvottelut.

EU:n suurimpiin turkistuottajamaihin kuulunut Hollanti päätti viime keväänä, että se kieltää turkistarhauksen eettisistä syistä. Britanniassa päätös oli tehty jo aiemmin. Hollannin lisäksi muita merkittäviä EU-alueen turkistuottajia ovat Suomi, Tanska ja Ruotsi. Suomessa turkistarhaus työllistää vajaat 7000 henkilöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.