Mainos

Hemilä ja ahvenanmaalaiset pöydän ääreen

Ahvenanmaan edustajat neuvottelevat huomenna maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän (sit.) kanssa lohenkalastuskiistasta. Lohilähetystöä johtaa maaneuvos Roger Nordlund.

Ahvenanmaa vastustaa maa- ja metsätalousministeriön määräämää lohenkalastuskieltoa, joka kestää 20. kesäkuuta saakka. Ahvenanmaa haluaisi päättää itse lohenkalastuksestaan, ja päätavoitteena on saada maakunnalle oma lohikiintiö.

Hemilän mukaan Ahvenanmaan oma lohikiintiö on mahdollinen. Asiasta neuvotellaan EU:n komission kanssa. Hemilä on kuitenkin asettanut neuvottelujen ehdoksi sen, että myös ahvenanmaalaisten lohenkalastus loppuu. Ministerin mukaan lohenkalastuksen lopettamista valvotaan rajavartiolaitoksen avustuksella.

Suomen lohikiintiö kevätkaudelle oli 20 000 lohta. Kiintiö täyttyi huhtikuun loppuun mennessä. Suomen loppuvuoden kiintiö on noin 80 000 lohta. Lohenkalastuskielto on voimassa Itämeren pääaltaalla ja Pohjanlahdella.

Hemilä määräsi tarkastajat Ahvenanmaan vesille

Maa- ja metsätalousministeriön määräämät tarkastajat saapuvat tänä aamuna Ahvenanmaalle valvomaan lohenkalastuksen lopettamista ministeriön määräämäksi rauhoitusajaksi. Tarkastajat saavat tuekseen merivartioston.

Muualla Suomen merialueella lohenkalastus lopetettiin viime viikolla, mutta ahvenanmaalaiset ovat itsehallintolakiinsa vedoten jatkaneet kalastusta. Kalastuksen rajoittamisella pyritään varmistamaan luonnonlohien pääsy pohjoisen jokiin.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.