Mainos

Hemilä aikoo jatkaa hallituksessa koko kauden

Maa-ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä aikoo jatkaa ministerinä koko hallituskauden, vaikka hänet valittaisiin ministeriönsä kansliapäälliköksi.

Hemilän on tarkoitus hakea heti neljän vuoden virkavapaata, jos presidentti nimittää hänet kansliapäällikön virkaan. Hemilä on Helsingin Sanomien mukaan eilen informoinut asiasta presidentti Martti Ahtisaarta.

Aiemmin on ollut esillä, että Hemilä olisi vain tämän vuoden ministerinä ja siirtyisi sitten kansliapäälliköksi. Hemilän aikeille löytyy tukea, koska hallituksen suuret ryhmät haluavat sitoutumattoman maatalousministerin koko hallituskaudeksi.

Hemilä haki kansliapäällikön virkaa perjantaina, vaikka oli aikaisemmin sanonut, ettei hän hae kansliapäälliköksi. Hemilä on virkavapaalla ministeriönsä ylijohtajan virasta.

RKP olisi halunnut poliitikon

RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Jan-Erik Enestam haluaa poliitikon maatalousministeriksi. Enestamin mielestä on luonnotonta etsiä hallitukseen toista sitoutumatonta maa- ja metsätalousministeriä Kalevi Hemilän paikalle. Enestam sanoi eilisessä Hufvudstadsbladetissa pitävänsä luonnollisena, että tehtävään etsitään sopiva poliitikko.

Viikonloppuna vihreiden puheenjohtaja ympäristöministeri Satu Hassi peräänkuulutti vihreille ja RKP:lle kahta paikkaa hallituksessa, mikäli Hemilä jättää paikkansa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.