Mainos

Helvetin enkeleiden tiloissa räjähti Tanskassa

Ainakin kaksi ihmistä kuoli ja 17 haavoittui varhain tänään, kun tanskalaisen Helvetin enkelit -moottoripyöräjengin tiloja ammuttiin singolla Kööpenhaminassa. Klubirakennukseen oli kerääntynyt satoja jengiläisiä ja heidän kannattajiaan viettämään vuosittaista juhlaa. Mukana oli sekä tanskalaisia että ulkomaalaisia.

Iskussa sai surmansa mies ja nainen, ja lisäksi haavoittuneista kolme oli kriittisessä tilassa.

Sinko ammuttiin Tanskan poliisin mukaan kadun vastakkaisella puolella sijaitsevan talon katolta. Kööpenhaminan rikospoliisin johtaja Kurt Jensen kertoi, että käytetty ase oli ruotsalaisvalmisteinen sinko, jollaista käytettiin mm. aiemmin tänä vuonna jengien välienselvittelyssä Roskildessä. Aseet ovat todennäköisesti peräisin ruotsalaisesta asevarikosta, jonne murtauduttiin vuonna 1994. Jensenin mukaan singon ammus lävisti klubitalon pihalle pystytetyn olutteltan ja osui sitten rakennuksen kulmaan.

Poliisi on jo jonkin aikaa tarkkaillut moottoripyöräjengien tiloja Tanskassa, ja vartiointia lisättiin viikonvaihteessa mm. Helvetin enkeleiden vuosittaisen juhlan vuoksi. Iskun tekijäksi epäillään kilpailevaa Bandidosta, joka on käynyt jengisotaa Helvetin enkeleitä vastaan kolmen vuoden ajan. Heti iskun jälkeen poliisi aloitti kotietsinnät Bandidoksen tunnettujen jäsenten kodeissa sekä kerhon klubitiloissa.

Helvetin enkelit ja Bandidos-jengi ovat selvitelleet välejään kaikissa Pohjoismaissa jo useiden vuosien ajan. Poliisi epäilee jengien sekaantuneen huumekauppaan, prostituutioon ja kiristykseen.

Tanskassa moottoripyöräjengejä yritetään saada häädetyksi asutusalueilta lain voimin. Menettelyllä halutaan estää sivullisten ihmisten joutuminen yhä kiihtyvän jengisodan uhreiksi.
(STT-RB-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.