Mainos

Helteet väistyvät kesän rajuimpien ukkosten tieltä

Torstain tukalahko lämpö ja kosteus etelässä vaihtuvat rajuihin ukkosiin ja rankkasateisiin. Pohjoisessa on jo viileämpää ja viikonloppuna viilenee muuallakin.

Torstaina Etelä-Suomessa on vielä monin paikoin aurinkoista ja hellelukemiakin mitataan. Korkea kosteusprosentti tekee kuitenkin säästä tukalan tuntuisen.

– Luvassa lienee tämän kesän tukalin päivä torstaina, kun eteläisimmässä Suomessa lämpötila on paikoin 26-27 astetta ja ilman suhteellinen kosteus noin 70-80 prosenttia. Tällainen yhdistelmä saa lämpötilan tuntumaan suurin piirtein 35 asteelta, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Itäisessä Suomessa saadaan tänään yhtenäisimmät sateet. Maan pohjoisosassa on vaihtelevaa pilvisyyttä, jolloin lämpötilat jäävät alle 20 asteeseen.

Perjantaina jytisee ja paukkuu

– Tulevan yön aikana etelään ja länteen on saapumassa hyvin runsaita sateita lounaan suunnalta. Hieman etelämpää on tulossa puolestaan kuumaa ja kosteaa ilmaa, mikä tarkoittaa erittäin ukkosherkkää yhdistelmää. Nämä ukkoset voivatkin olla sitten tämän kesän rajuimmat ja vaarallisimmat, Markus Mäntykannas varoittaa.

Ukkossateet siirtyvät aamun ja päivän aikana etelästä kohti itää. Samalla kaikkein helteisin ilmamassa työntyy Venäjän puolelle. Perjantaina vesikertymät ovat 10-30 millimetriä Etelä- ja Keski-Suomessa, paikoin tosin jopa 50 milliä. Lämpötila voi perjantaina vielä yltää hellelukemiin kaakossa. Pohjoisessa ja lännessä mittari näyttää 13-20 astetta.

Viikonloppu on epävakainen ja pilvisyys vaihtelee. Monin paikoin tulee sadekuuroja. Sunnuntaina lännessä voi jälleen esiintyä voimakkaitakin ukkoskuuroja. Keski- ja Etelä-Suomessa lämpötilat ovat 17-23 astetta, pohjoisessa 12-20 astetta.

Sunnuntai on lauantaita lämpimämpi päivä. Pohjoisimmassa Lapissa lämpötila voi käydä lähellä nollaa lauantain vastaisena yönä, kun taas etelässä olosuhteet ovat yöaikaan miltei trooppisen lämpimät.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso videolta paikkakuntakohtaiset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.