Mainos

Helsinkiläisten olo käynyt turvattomammaksi

Helsinkiläiset tuntevat olonsa entistä turvattomammaksi ja yrittävät entistä paremmin suojautua rikoksilta, kertoo poliisilaitoksen tekemä kysely. Kansalaisten luottamus poliisin kykyyn selvittää ja torjua rikoksia ei kuitenkaan ole vähentynyt.

Turvallisuudentunnetta mitattiin kaikkiaan 15:ttä eri asiaa kysymällä. Neljääntoista kysymyksistä helsinkiläiset vastasivat tavalla, joka kertoi turvallisuudentunteen heikentyneen vuodesta 1995, jolloin edellinen vastaava kysely tehtiin. Helsinkiläisten mielestä katuelämä on muuttunut entistä rauhattomammaksi. Kyselyn mukaan he pyrkivät myös entistä huolellisemmin suojautumaan varkauksia ja väkivaltaa vastaan esimerkiksi hankkimalla turvalukkoja.

Luottamus poliisin kykyyn selvittää ja torjua rikoksia on vahvistunut vuodesta 1995. Helsinkiläisten mielestä poliisit ovat nyt myös entistä palvelualttiimpia. Sen sijaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitoa sekä liikenteen valvontaa helsinkiläiset pitivät nyt heikompana kuin kaksi vuotta sitten. Vain 46 prosenttia vastaajista piti Helsingin liikenneturvallisuutta hyvänä tai erittäin hyvänä, kun vuonna 1995 näin arvioi 52 prosenttia. Poliisin asiakaskysely tehtiin 10.-21. syyskuuta, ja siinä oli mukana 579 henkilöä. Edellisessä tutkimuksessa vuonna 1995 vastaajia oli 528.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.