Mainos

Helsinkiläisravintolassa kanojen rituaaliteurastus

Helsingin poliisi tutkii kanojen teurastusta, joka tapahtui eilen Itä-Helsingissä sijaitsevassa ravintolassa.

Iltapäivän mittaan ravintolan keittiön käytävässä lahdattiin noin 50 kanaa uskonnollisiin syihin vedoten. -Anniskelu- ja ruokaravintolan henkilökunta koostuu suureksi osaksi ulkomaalaisista ihmisistä, joiden uskontoon kuuluu se, että käytetään vain tuoretta lihaa, kerrotaan poliisista.

Poliisi epäilee jonkinasteista eläinsuojelurikosta. Lisäksi epäillään eläimistä saatavien elintarvikkeiden elintarvikehygieniasta annetun lain rikkomista. Eläinsuojelurikoksen asteesta riippuen rangaistushaitari liikkuu sakon ja kahden vuoden vankeuden välillä.

Poliisin mukaan tapaus on poikkeuksellinen ravintolaoloissa nykyisen lainsäädännön vallitessa. Epäiltyjen kertoman mukaan ravintolan suomalainen omistaja ei ollut tietoinen kanojen teurastuksesta, vaan henkilöt toimivat omaan lukuunsa.

Kanat oli ostettu elävinä toiselta paikkakunnalta, ja ne tuotiin häkeissä pakettiautolla ravintolaan - autosta löytyi 14 tyhjää häkkiä. Kanojen lahtaus tapahtui poliisin mukaan eilen klo 12-22.45. Henkilökunta myönsi teurastaneensa viitisenkymmentä kanaa ja syöneensä itse niistä osan. Osa löytyi säkkeihin sullottuna autosta, jota oli käytetty kanojen paikalle kuljetukseen.

Poliisi selvittää myös mm. sitä, tarjottiinko tällaisia kanoja ravintolan ruokalistalla. Päivystävä eläinlääkäri määräsi terveystarkastuksen pidettäväksi ravintolassa. Ravintolan keittiö on siihen asti käyttökiellossa. Lisäksi lääkäri määräsi, että teuraskanat oli toimitettava pieneläinklinikalle säilytettäviksi.

Poliisi sai ilmiantajalta soiton kanojen kohtalosta klo 22.14. Kun poliisi meni tarkastamaan tilannetta, oli ravintolan anniskelupuolella asiakkaita, mutta ruokailupuoli oli suljettu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.