Helsinkiläispoliitikot varovaisen kiinnostuneita Guggenheimista

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleet Helsinkiläispoliitikot Mari Puoskari (vihr.) ja Lasse Männistö (kok.) suhtautuvat molemmat varovaisen myönteisesti Guggenheim-säätiön uuteen kosioretkeen.

Molempien mukaan Guggenheim-puuhamiehet tuntuvat oppineen ensimmäisen kerran virheistään.

– Tyyli on nyt aika paljon keskustelevampi ja kuuntelevampi, arvioi Puoskari.

– He ovat selvästi tunnistaneet edellisestä kerrasta kokonaan puuttuneen kansalaiskeskustelun, Männistö lisää.

Helsingin kaupunginhallitus torppasi edellisen Guggenheim-esityksen reilu vuosi sitten. Jotta uudelle ehdotuksella olisi mitään mahdollisuuksia, pitää sen erota tietyin osin selkeästi edeltäjästään.

– Hankkeen rahoituspohjan pitää perustua yksityiselle rahoitukselle. Helsingin osuus voi olla vain murto-osa kokonaissummasta, Puoskari korostaa.

Männistön mukaan kaupungin rahoitusosuus ei voi olla samaa luokkaa kuin edellisessä ehdotuksessa. Sen sijaan hän kääntää katseensa valtion suuntaan ministeri Paavo Arhinmäen (vas.) nuivuudesta huolimatta.

– Tästä koituu keskeisiä hyötyjä myös Suomelle eli kyllä valtiolla pitäisi myös olla tässä rooli. Ehkä tästä asiasta vielä keskustellaan, Männistö toteaa.

Männistön mukaan olennaista on myös se, miten hanke valmistellaan.

– Toivon, ettei ehdotusta valmistella jossain tyhjiössä ja ettei vain tehdä ehdotusta, joka otetaan tai jätetään, Männistö toteaa.

Sekä Männistö että Puoskari näkevät Guggenheimin matkailu- ja elinkeinopoliittisena hankkeena.

– Hankkeen rahoitus ei saa olla suomalaiselta kulttuuri- ja taide-elämältä pois, he korostavat yhteen ääneen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat