Mainos

Helsinkiläismaratoonari: Pommi ei käynyt ensimmäisenä mielessä

Helsinkiläinen maratoonari Antti Orama oli muutaman sadan metrin päässä Bostonin pommien räjähdyspaikoista.

Oraman mukaan eilen Bostonin maratonilla tapahtuneet pommi-iskut ovat luonnollisesti olleet pääpuheenaihe niin maratoonareiden kuin kaupunkilaisten keskuudessa.

– Hotellissani on paljon yhdysvaltalaisia, saksalaisia ja kiinalaisia maratonjuoksijoita. Kaikki ovat aikalailla maassa. Miten tällaista voi tapahtua. Ei tulisi ensimmäiseksi mieleen, että tällaiseen tapahtumaan joku iskee. Kaikesta on voinut päätellä, että tämä on järkyttänyt koko kansakuntaa, Orama kertoo MTV3 Uutisille.

Oraman majapaikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä aivan ydinkeskustassa.

– Tässä lähellä on jäähalli, jossa peruutettiin ottelut eilen ja tänään. Muuten täällä on tänään ollut aika rauhallista, esimerkiksi sotilaita ei katukuvassa ole juuri näkynyt.

Kun pommit räjähtivät maratonin maalilinjan lähellä, oli Orama vielä maalialueella.

– Siinä ei olisi tarvittu kuin pari kolme sataa metriä olla väärässä paikassa, niin olisi voinut käydä huonomminkin.

– Ensimmäiseksi ei tullut mieleen, että siellä olisi räjähtänyt pommi. Luulimme ensin, että kyse oli kaasuräjähdyksestä tai vastaavasta teknisestä ongelmasta. Kun sotilaita konepistooleineen alkoi näkyä katukuvassa, ei jäänyt kenellekään epäselväksi, että oli tapahtunut jotain vakavaa.

Tapahtumat selvisivät vasta hotellilla

Oraman mukaan siinä kohtaa missä hän oli maalialueella, ei syntynyt paniikkia räjähdysten jälkeen.

– Niin juoksijat kuin järjestäjät pysyivät rauhallisina. Toki meitä kehotettiin siirtymään nopeasti pois alueelta, mutta mitään paniikkitunnelmaa ei ollut, se oli erittäin hyvin organisoitua,

Tapahtumat paljastuivat Oramalle hänen päästyä hotellille noin puoli tuntia räjähdysten jälkeen.

– Televisiosta näin mitä maalialueella oli tapahtunut. Tietysti se järkytti. Erityisesti 8-vuotiaan pojan kuolema saa kenet tahansa sanattomaksi.

Yli 60 maratonia eri puolilla maailmaa juosseen Oraman mukaan juoksijoiden pitäisi esimerkillään näyttää, että vastaavanlaisiin tapahtumiin voi jatkossakin osallistua.

– Pelolle ei saisi antaa sijaa. Lontoon ja New Yorkin maratonjärjestäjät ovat luvanneet parantaa turvallisuusjärjestelyjä. Esimerkiksi viime syksyn New Yorkin maratonin siirtäminen luonnonkatastrofin seurauksena osoittaa, ettei järjestäjät lähde juoksettamaan ilman, ettei turvallisuudesta huolehdita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.