Mainos

Helsinkiläisillä ei varaa lykätä Sipoo-asian ratkaisua

Sarkomaan mukaan ratkaisun viivyttämisestä maksavat eniten korkeiden asumis- ja elinkustannusten kanssa sinnittelevät keskituloiset helsinkiläiset. Hän syyttää SDP:tä kaksilla korteilla pelaamisesta.

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtajan, kansanedustaja Sari Sarkomaan mukaan helsinkiläisillä ei ole varaa lykätä Sipoo-asian ratkaisua.

Hänen mukaansa ratkaisun viivyttämisestä maksavat eniten korkeiden asumis- ja elinkustannusten kanssa sinnittelevät keskituloiset helsinkiläiset.

"SDP pelaa kaksilla korteilla"

Sarkomaa syyttää SDP:tä kaksilla korteilla pelaamisesta. SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta esitti eilen, että Sipoo-kysymyksen käsittely lykättäisiin maaliskuun eduskuntavaalien yli. Toisaalta SDP:n johtohahmot ovat olleet aloitteellisia ja aktiivisia asian ratkaisemiseksi.

Sarkomaan mukaan näin tärkeässä asiassa kaksilla korteilla pelaaminen on vastuutonta. Hän kehottaa SDP:n puheenjohtajaa Eero Heinäluomaa kertomaan selkeästi, mikä SDP:n kanta Helsingin ja muun pääkaupunkiseudun kehittämiseen oikeasti on.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen pitää erikoisena, että ruutia käytetään Helsingin kaupungin aikeeseen kaapata osa Sipoosta. Hänen mielestään nopeampi, parempi ja oikeudenmukaisempi apu Helsingin seudun tonttipulaan olisi nyt pistää vauhtia valtion maiden myyntiin alueen kunnille.

Kansanedustaja Rakel Hiltunen puolestaan vaatii kokoomusta kertomaan oman kantansa Sipoo-kysymykseen. Hänen mukaansa muiden nokittelu ilman omaa kantaa on halpaa poliittisen vastuun väistämistä. Hiltusen mielestä selvitysmies Pekka Myllyniemelle on aika antaa työrauha selvitysprosessiin.

- Ei ole helsinkiläistenkään etu, jos asiassa ajaudutaan pattitilanteeseen, Hiltunen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.