Mainos

Helsinkiläishipsterit: Kyllä, me elämme kuplassa

Punavihreän aatteen tyyssijana tunnetussa Helsingin Kalliossa ollaan vaalien jälkeen pohdittu, elävätkö ihmiset siellä muusta Suomesta erillisessä kuplassa.

Moni myöntää elävänsä.

- Se mitä minä edustan, niin en usko, että se edustaa mediaanisuomalaista millään tavalla. Kyllä me elämme kuplassa. Olemme ehkä kuitenkin sitten aika pieni piiri, joka luulee olevansa iso, Matti Vilhunen pohtii.

Myös kulttuurialalla työskentelevä Katri Kainulainen uskoo, että kupla on todellinen.

- Minusta oli hyvin sanottu, kun joku sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että neljän vuoden välein saa muistutuksen siitä, että elämme kuplassa.

Vaikka esimerkiksi perussuomalaisten äänestäjien ajatuksia ei tunnusteta omiksi, moni kalliolaishipsteri olisi valmis hieromaan rauhaa osapuolten välille.

- Uskomatonta, kuinka Facebook-seinät täyttyvät persujen täydellisestä haukkumisesta, kun taas ei sitten olla valmiita ottamaan omaan näkökantaan yhtään kritiikkiä. Että kyllä ymmärrystä vaaditaan puolin ja toisin, Mikkelistä Helsinkiin muuttanut Vilhunen miettii.

- Aina voi oppia muilta ihmisiltä. Liian usein tuijotetaan omaa napaa ja kuplaa ja sitä, missä se oma ympäristö pyörii. Oma ajattelu on hyvin suppeaa monella ihmisellä. Hyvin helposti sitä pystyy laajentamaan omasta mielestäni matkustelemalla sekä kotimaassa että ulkomailla, niin ikään Mikkelistä Helsinkiin muuttanut Johannes Laine miettii.

Myös tuore vihreiden kansanedustaja Emma Kari kannustaa yhteisymmärrykseen.

- Toivon, että ihmiset käyvät avoimesti keskustelua, eikä lähdetä leimaamaan puolueitten kannattajia eikä myöskään kansanedustajia mistään puolueesta. Minä ainakin oikein mielelläni lähden Teuvo Hakkaraisen kanssa kahville juttelemaan politiikasta sitten, kun eduskuntatyöskentely alkaa, Kari hymyilee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.