Mainos

Helsinkiläiset vastustavat Kaivopuiston parkkipaikkahanketta

Helsinkiläiset taistelevat raivoisasti Kaivopuiston rantavyöhykkeelle kaavailtua parkkipaikkaa vastaan. Yli 300 auton parkkipaikkaehdotus meni valtuustossa läpi jo vuonna 2001 suuren Munkkisaaren asuntoalueen yleissuunnitelman varjossa. Nyt epätoivoiset asukasyhdistykset keräilevät nimiä listoihin.

Häikäisevä kevätaurinko

Suuri osa Eiran rannasta on Helsingin kaupungin papereissa joutomaata. Vuosia heitteillä ja ilman asemakaavaa. Vuonna 2001 valtuusto päätti, että rantaan tehdään parkkipaikka. Nyt kun suunnitelma on tullut julkisuuteen on alkanut kapina.

- Ehdottomasti ei. Keskustassa on muutenkin liikaa autoja, että ei kiitos. Minä ja Otto, poikani ollaan sitä mieltä, sanoo Marko Koskelin. Aktiivisimpia ovat alueen asukasyhdistykset, mutta ranta on tärkeä muillekin. Vaikka nyt on hiljaista, niin kesäsunnuntaisin Eirassa on jopa enemmän ruuhkaa kuin Mannerheimintiellä.

- Kyllähän tämä palaute mitä nyt sitten lautakunta tästä nyt on saanut niin se on ollut niin mittavaa, että se on hyvä esimerkki siitä miten jotkut suunnitelmat pääsee siis kaupungin byrokratiassa pitkälle ennen kuin ne tulee julkisiksi, kertoo varapuheenjohtaja Olli-Pekka Ihalainen Eteläiset kaupunginosat ry:stä.

Tänään Pro Merisatama ja Eteläiset kaupungiosat ry veivät nimilistojaan asiaa käsittelevälle lautakunnalle. Valitukset otetaan kohteliaasti vastaan, mutta mitään ei luvata.

- Tämä kyseessä oleva parkkipaikka on aivan radan tuntumassa, missä ei oikeastaan voi muuta tehdä kuin radan vieressä kuin venepysäköinti talvella ja autopysäköinti kesällä, kommentoi Eric Pollack yleisten töiden lautakunnasta Helsingistä.

Eiralaisten joutomaa pysyy joutomaana ainakin vielä vuoteen 2007. Huolitellun viheralueen puolesta voidaan siis taistella vielä pitkään. Osa asukkaista tyytyy realismiin.

- Mun mielestä se ei ole huono suunnitelma, koska tällä hetkellä se on jo nyt 300 auton parkkipaikka, nyt ne autot vaan seisoo mudassa ja loskassa, et jos se asfaltoitaisi niin se olisi ainakin siistimmän näköinen. Et ei se tälläkään hetkellä ulkoilukäytössä ole, sanoo Heidi Furu.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.