Helsinkiläisen yökerhon edustalla pahoinpitely, portsareita syytetään Facebookissa rasismista ja väkivallasta – näin yökerhon edustajat kommentoivat

Helsinkiläisen yökerho Milliklubin edustalla tapahtui sunnuntaina välikohtaus, jota poliisi tutkii pahoinpitelynä. Sosiaalisessa mediassa yökerhon ovimiehiä syytetään rasismista ja väkivallasta. Milliklubin edustajat kiistävät väitteet.

Poliisi tutkii sunnuntaina Kaivokadulla hieman puolenyön jälkeen tapahtunutta pahoinpitelyä, jonka vuonna 1987 syntynyt uhri vietiin sairaalaan.

Asian tutkinta on vasta alkuvaiheessa, eikä toistaiseksi ole selvillä, ketä tai keitä tapauksesta olisi syytä epäillä.

Somessa syytöksiä rasismista

Tapauksesta sosiaalisessa mediassa leviävien huhujen mukaan pahoinpitelyn suorittaja olisi yökerhon ovimies.

Satoja reaktioita, kommentteja ja jakoja keränneen päivityksen mukaan tilanne olisi käynnistynyt, kun tummaihoisen miehen pääsy yökerhoon evättiin rasistisesti.

Myös ravintola tehnyt rikosilmoituksen

Milliklubin ravintolatoiminnasta vastaavan Suomen Viihderavintolat Oy:n mukaan kyseisen Facebook-päivityksen väitteet ovat "totuudenvastaisia".

– Illan tapahtumia on selvitetty henkilökunnan ja järjestyksenvalvojien kanssa. Illan tapahtumia on käyty läpi myös ravintolan kameranvalvonnan tallenteista. Ravintolayhtiö on tehnyt tapahtuneesta tutkintapyynnön poliisille, yrityksestä todetaan.

– Henkilötietojen suojasta ja tutkinnan keskeneräisyydestä johtuen ravintolayhtiö ei kommentoi asiaa tämän tarkemmin.

HS: Milliklubin portsareilla syrjintätuomioita

Helsingin Sanomien mukaan rasismi on puhuttanut Milliklubin ovimiesten kohdalla aiemminkin.

HS:n mukaan yökerhon portsari sai viime vuonna Helsingin käräjäoikeudessa tuomion syrjinnästä evättyään Romanian kansalaisen sisäänpääsyn tämän esitettyä ovella suomalaista ajokorttia ja romanialaista henkilökorttia. 

Käräjäoikeus on HS:n mukaan antanut yökerholle tuomion myös kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen sisäänpääsyn estämisestä. Ylen Silminnäkijä-ohjelmalle testiä tehneistä miehistä yhdellä oli ollut venäläinen ajokortti, yhdellä muukalaispassi ja yhdellä suomalainen ajokortti.

Tuomio kuitenkin kumottiin hovioikeudessa, sillä syyte tapauksesta oli nostettu liian myöhään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja