Mainos

Helsinkiläinen asianajaja keskustan puheenjohtajakilpaan

Keskustan puheenjohtajakilpa käy entistä värikkäämmäksi. Tänään kilpaan ilmoittautui helsinkiläinen asianajaja Hans Mannstén.

Keskustan logo

Helsinkiläinen asianajaja Hans Mannstén on pitkäaikainen puolueen jäsen. Keskustan puoluetoimistolle osoittamassaan ja tiedotusvälineille lähettämässään kirjeessä Mannstén perustelee ratkaisuaan ylimääräisellä ajallaan. Hän sanoo hoitaneensa vuonna 1916 syntynyttä äitiään keväästä 1997 lähtien. Äiti on ollut kahden-kolmen viikon jaksoin kerrallaan Runosmäen vanhainkodissa Turussa.

- Äitini ilmoitettua, että hän ei enää halua tulla kotiin, vein hänet 13.3. 2002 vakituiseksi asukiksi em. vanhainkotiin. Edellä olevan perusteella minulla tulee olemaan aikaa paneutua keskustan puheenjohtajatehtäviin. Näin ollen ilmoittaudun tällä kirjeellä ehdokkaaksi, kun seuraavaa puheenjohtajaa valitaan keskustan puoluekokouksessa.

- Jotta asiani ei kariudu minkäänlaisiin teknisiin tai juridisiin seikkoihin, pyydän, että puoluetoimistosta toimitetaan minulle kuluvan viikon kuluessa yksityiskohtaiset ja täsmälliset ohjeet, missä kerrotaan, miten minun jatkossa tulee toimia, Mannstén sanoo.

"Isänmaa vaarassa"

STT:n tänään tavoittama Mannstén kertoo olevansa liikkeellä vakavissaan. Puheenjohtajakilpaan sysäyksen antoi europarlamentaarikko Paavo Väyrysen ilmoittautuminen.

-On semmoinen tunne, että isänmaa on vaarassa, niinkuin sanotaan, Mannstén selvittää motiivejaan.

Mannstén on varatuomari ja syntynyt vuonna 1947. Hänellä on asianajotoimisto Helsingin Kruunuhaassa.

-Olen 60-luvulta saakka ollut keskustapuolueen jäsen. Olin muun muassa viime kunnallisvaaleissa ehdokkaana, hän kertoo. Mannstén sanoo, ettei hänellä ole mitään keskustan puheenjohtajakiertueen keskustelutilaisuuksiin osallistumista vastaan. Hän kertoo neuvottelevansa asiasta puoluetoimiston kanssa.

"Mielenkiintoinen asia"

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia ei ollut vielä iltapäivällä kuullut Mannste'nin ilmoittautumisesta. -Mielenkiintoinen asiahan tämä on, puoluesihteeri myöntää.

Lankia muistuttaa, että päästäkseen mukaan puoluekokouksessa käytävään puheenjohtajaäänestykseen pitää jonkun virallisen kokousedustajan ehdokasta esittää.

-Puheenjohtaja valitaan niiden ihmisten keskuudesta, joita siellä esitetään. Lankian mukaan Mannsténin osallistumiselle ehdokkaiden keskustelutilaisuuksiin ei ole mitään estettä, jos hän niin tahtoo.

-Hänhän on vapaa mies matkustamaan niihin tilaisuuksiin. Mehän emme ole kieltävä vaan salliva liike. Jos hän on tarjolla meidän puheenjohtajaksemme, hän saa tietysti tietää ne tilaisuudet, joissa ihmisiä tentataan, ja voi niihin tulla, Lankia selvittää. Lankia vakuuttaa myös, että Mannstén saa puoluetoimistosta pyytämänsä ohjeet menettelytavoista.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.