Mainos

Helsinkiin suunnitteilla uusi tekno-keskus

Helsingin Ruoholahteen suunnitellaan uutta teknologiakeskusta. Informaatioteknologiaan keskittyvä High Tech Centre tarjoaisi yli tuhat alan työpaikkaa.

Hanketta kehittelee SRV Viitoset Oy, mutta keskus halutaan toteuttaa laajana yhteistyöhankkeena, johon mukaan toivotaan mm. teknologiaa kehittäviä ja käyttäviä korkeakouluja, tutkimuslaitoksia ja yrityksiä.

Yritysten ja yksiköiden toimialoille ei aiota asettaa kovin ahtaita rajoja. Lääketiede ja biotekniikka eivät kuitenkaan olisi mukana, sillä niille on omat tiedepuistonsa Meilahdessa ja Viikissä.
Ruoholahteen on jo tullut tai tulollaan muitakin korkean teknologian ja tutkimuksen sekä yrityspalvelujen toimijoita. Uusi keskus sijoittuisi Porkkalankadun pohjoispuolelle vastapäätä Itämerentorin toimistokorttelia. Alueelta vapautuu Länsiväylän pään uudelleen järjestelyjen tuloksena maata toimitilarakentamiseen.

Alueen kaavoitus on vireillä, ja rakentamisen uskotaan pääsevän alkuun parin vuoden kuluttua. Kiinteistöviraston esityksessä keskuksen ensimmäiselle rakennusvaiheelle varattaisiin rakennusoikeutta noin 20000 kerrosneliötä. Keskus aloittaisi toimintansa keväällä 2001.

Helsingin kiinteistölautakunta käsittelee ensi tiistaina alueen varaamista keskuksen suunnittelua varten.
Alueen eteläosassa Porkkalankadun varrella on majaillut Elävän musiikin yhdistys Elmu vuodesta 1979 lähtien. Kiinteistövirasto etsii sille parhaillaan uusia tiloja. Vuokrasopimus on voimassa yhden vuoden irtisanomisajoin, ja rakennuksen nykyistä käyttöä koskeva poikkeuslupa on voimassa 3. joulukuuta 1999 saakka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.