Helsinkiin nousee uusia terassiparatiiseja!

Helsingin Senaatintorin ja Kauppatorin kupeessa sijaitsevissa Torikortteleissa otetaan vastaan ja kehitellään uusia ruokakonsepteja, joilla rikastetaan kaupunkikulttuuria.

Helsingin Kauppatorin ja Senaatintorin välissä sijaitsevat Torikorttelit kätkevät sisäänsä monipuolisen kattauksen erilaisia kahvila- ja ravintolaelämyksiä. Nykyisen torikortteleiden alue rakennettiin 1700- ja 1800-luvuilla ja useat rakennukset ovat Helsingin vanhimpia.

Taloissa on parhaillaan käynnissä historiallinen uudistus, jossa virastoja palautetaan liiketiloiksi ja sisäpihat kunnostetaan oleskelu- ja tapahtumapaikoiksi.

– Muutostöiden jälkeen Aleksanterinkadun osuudelle saadaan runsaasti uutta terassitilaa, kun raitiovaunulinjaa siirretään. Saamme samalla myös lisää liiketilaa uusille kahviloille ja ravintoloille, toripäällikkö Peggy Bauer iloitsee.

Lounaskonsertteja heinäkuussa

Torikorttelit panostaa kaupunkilaisten omien ideoiden kuulemiseen. Keskeisellä paikalla sijaitsevien vanhojen rakennsten sisäpihat ovatkin herättäneet kiinnostusta mitä mielikuvituksellisempien konseptien kehittelyyn aina puurobaareista yhteisiin piknik-tilaisuuksiin.

– Lanseeraamme heinäkuussa keskiviikkoisin lounaskonserttisarjan. Tarkoituksena on tarjota helteessä töitä tekeville lounaan mittainen ulkoilmaloma musiikin säestyksellä. Tarjolla on vastuullisista aineksista tehtyä katuruokaa, mutta paikalle voi toki tulla nauttimaan tunnelman lisäksi myös omia eväitä, Torikortteleiden tuottaja Anna Pakarinen vinkkaa.

Uusia terasseja sisäpihoilla

Torikorttelit tahtoo tarjota kaupunkilaisille elämyksiä ja arjen luksusta. Myös ruoka- ja juomapuoli on olennainen osa kaupunkikulttuurin elävöittämistä. Vanhojen talojen sisäpihat sekä talojen väliset kävelykadut tarjoavatkin oivat puitteet terasseilla norkoilemiseen.

Muun muassa vastikään Torikortteleihin avattu uutuus panimoravintola Bryggeri Helsinki saa oman ison terassin Sofiankadun ja Unioninkadun väliselle sisäpihalle. Panimoravintolan erikoisuus on paikanpäällä pantujen oluiden ylijäämämäskistä valmistettu spelttileipä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja