Mainos

Helsinkiin kaksi uutta Michelin-tähtiravintolaa

Postres ja Carma ovat saaneet ensimmäiset Michelin-tähtensä tänään julkistetussa Euroopan suurimpien kaupunkien Guide Michelin Main Cities of Europe 2008 -oppaassa. Chez Dominique pitää kaksi aiemmin saamaansa tähteä ja G.W. Sundmans menettää tähtensä.

- On tärkeää huomioida, että Guide Michelin ei sisällä pelkkiä luksusravintoloita ja huippuhotelleja. Opas esittelee tähtiravintoloiden lisäksi valikoiman hyviä ravintoloita ja hotelleja eri hintaluokissa, sanoo Michelin Nordicin viestintäpäällikkö Meri Simula.

Olo- ja Grotesk -ravintoloilla on uudessa oppaassa Bib Gourmand -merkintä. Bib Gourmand -merkinnän ansaitsevat ravintolat, joissa saa hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan. Tämän vuoden uusi Bib Gourmand -ravintola on Grotesk, joka avattiin marraskuussa 2007.

Guide Michelinin anonyymit tarkkailijat matkustavat joka vuosi ympäri Eurooppaa ja kokeilevat ravintoloita ja yöpyvät hotelleissa. Nämä Michelinin palveluksessa olevat tarkkailijat maksavat aina ruuasta ja majoituksesta. Tällä varmistetaan Guide Michelinin puolueettomuus sekä se, että tarkkailijat saavat samanlaista palvelua kuin muutkin vieraat.

Kolme Michelin-tähteä tarkoittaa sitä, että ravintolan takia kannattaa matkustaa kyseiseen kaupunkiin. Kaksi Michelin-tähteä merkitsee sitä, että ravintolan vuoksi kannattaa ajaa vähän ylimääräistäkin. Yksi tähti merkitsee erityisen hyvää ravintolaa omassa kategoriassaan.

Ravintolat ansaitsevat tähtiä ruuasta ja ruokailuvälinesymboleja tunnelmasta ja palvelusta. Hotellit saavat ilmapiiristään erikokoisia talosymboleita. Punaiset ruokailuvälineet ja talosymbolit merkitsevät erityisen miellyttävää kokonaisuutta.

Guide Michelin Main Cities of Europe 2008 on suunnattu ensisijaisesti liikematkailijoille, jotka kaipaavat vinkkejä eri hintaluokkiin sijoittuvista hyvistä ruokailu- ja majoituspaikoista Euroopan suurkaupungeissa. Ravintoloiden ja hotellien lisäksi oppaassa annetaan vinkkejä nähtävyyksistä ja kerrotaan perustiedot eri kaupungeista.

Eniten kolmen Michelin-tähden ravintoloita on Tokiossa Japanissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.