Mainos

Helsinki-vauva on tyttö

Kaupungin syntymäpäivän kunniaksi on valittu myös Stadin friidu ja Stadin kundi. Tänä vuonna arvonimet myönnettiin näyttelijä Kati Outiselle ja kirjailija Kjell Westölle.

Ensimmäinen Helsinki-päivänä eli kaupungin syntymäpäivänä syntynyt vauva on tyttö. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on vieraillut Naistenklinikalla onnittelemassa Helsinki-vauvaa. Kahden aikaan yöllä syntynyt liki nelikiloinen vauva sai kaupungilta vaatelahjan, johon oli painettu teksti "Olen Helsinki-päivän 12.6.2007 vauva".

Helsinki

Lisäksi äiti sai kukkaset ja onnittelukirjeen, jonka mukaan vauvaa odottaa 200 euron lahjasekki heti, kun hänet on kastettu tai merkitty väestörekisteriin. Krogius-Kurikka -perheeseen syntynyt vauva on perheen ensimmäinen lapsi.

Kiasma

Kati Outisesta Stadin friidu

Näyttelijä Kati Outinen on tämän vuoden Stadin friidu ja kirjailija Kjell Westö Stadin kundi. Friidu ja kundi kukitettiin perinteisissä Helsinki-päivän juhlallisuuksissa Espan lavalla. Sekä Outinen että Westö ovat syntyperäisiä helsinkiläisiä.

Outisen palkintoperusteissa mainittiin muun muassa, että Outinen on tehnyt Helsinkiä tunnetuksi ohjaaja Aki Kaurismäen elokuvissa. Westön Finlandia-palkittu teos Missä kuljimme kerran puolestaan kertoo helsinkiläisestä elämänmenosta. Teoksen tapahtumat ja ajankuvat sijoittuvat Helsingin oman kielen eli stadin slangin syntyaikoihin ja -paikkoihin. Stadin friidu ja kundi on valittu vuodesta 1996 lähtien.

Kolmen sepän patsas

Helpit auttavat turistia

Myös Helsinki help -turistineuvojat ovat aloittaneet kesäisen työurakkansa Helsinki-päivänä. Juhlapäivän kunniaksi helpit jakavat ilmapalloja kaupunkilaisille ja matkailijoille. Tänä kesänä kaupungilla partioi 20 turistineuvojaa, jotka palvelevat turisteja 11 eri kielellä.

Helsinki-päivää eli kaupungin syntymäpäivää juhlitaan eri puolilla kaupunkia. Tarjolla on runsaasti ohjelmaa. Päivän aamukahvit nautittiin Rautatientorilla kello 8. Siellä myös päätetään päivä kello 19 alkaviin tansseihin.Kontula toimii itäisen Helsingin juhlakeskuksena. OstariFestarissa nähdään sirkustaidetta ja breakdancea ja kuullaan vanhoja tuttuja muusikoita, kuten Jussi Raittista ja Pelle Miljoonaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.