Mainos

Helsinki-Vantaan lentokenttähenkilökunnan työkiistassa sopu

Finnairin maapalvelut pysäyttänyt lakko on saatu soviteltua.

Northport Oy:n toimitusjohtajan Tero Vaurasteen mukaan Helsinki-Vantaan lentokentän työnseisaukseen osallistuneet työntekijät ovat tulossa huomisamuna normaalisti töihin.

Myös SAK:laisen Ilmailualan unionin IAU:n puheenjohtaja Rainer Hakala vahvisti illalla tiedon sovun syntymisestä.

- Nyt lähdetään siitä, että kaikki tulevat aamulla töihin, mutta keskusteluja jatketaan huomenna, Vauraste kertoi puoli yhdeksältä.

Vaurasteen mukaan keskiviikkona käydyt työnantajan ja työntekijöiden väliset neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä, ja osapuolet pääsivät yhteisymmärrykseen asioiden etenemisestä.

- Yhteisenä tavoitteena on todettu, että pyritään mahdollisimman nopeasti normalisoimaan tilanne, Vauraste sanoi.

Hakala katsoi aiemmin tänään työnseisauksen olleen työoloista johtuva spontaani mielenilmaus, joka haluttiin saada päättymään vielä illan aikana.

Henkilöstön tyytymättömyys johtui Hakalan mukaan monista tekijöistä, joita on syntynyt Finnairin maapalveluiden siirryttyä Northportin hoidettaviksi. Ongelmia on aiheuttanut esimerkiksi henkilöstön vajauksesta johtuva kireä työtahti.

- Kamelin selän katkaisi työnantajan päätös poistaa yövuoroista poistuvien työntekijöiden oikeus käyttää takseja vuorosta poistuessaan, Hakala sanoi.

Asiasta oli Hakalan mukaan sovittu jo kerran aiemmin, ja kun taksin käyttöoikeuden lopettamisesta ilmoitettiin jälleen tänään, se puhkesi luottamuspulana yhtiön johtoa kohtaan.

Henkilöstö poistui työpaikalta, vaikka pääluottamusmies Tommi Toivola olisi ollut halukas vielä neuvottelemaan asiasta työnantajan kanssa.

IAU:lla on ollut jatkuvia kiistoja työsuhteen ehtojen heikennyksistä, kun Finnair on siirtänyt maapalvelutoimintojaan yritysten hoidettavaksi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 04.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.