Mainos

Helsinki-Vantaan lentoasemaa kasvatetaan 900 miljoonalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla aloitetaan 900 miljoonan euron kehittämisohjelma, kertoo Finavia. Kakkosterminaalin ruuhkia aletaan helpottaa ensi vuonna uusilla turvatarkastus- ja lähtöselvityspisteillä. Suurempia muutoksia aletaan tehdä 2015. Yksi vaihtoehto on rakentaa niin sanottu satelliittiterminaali kakkosterminaalin viereen.

Lentoasema valmistautuu palvelemaan 20:tä miljoonaa matkustajaa 2020-luvun alkupuolella. Lentoliikenteen kasvu on ruuhkauttamassa lentoaseman nykyisiä tiloja.

Vuosille 2014-2020 ajoittuvan kehittämisohjelman työllisyysvaikutus on arviolta 14000 henkilötyövuotta. Muutokset kohdistuvat pääasiassa lähtöselvitys- ja vaihtomatkustuskapasiteetin kasvattamiseen sekä liikennejärjestelyjen parantamiseen. Tavoitteena on varmistaa lentoaseman kilpailuasema Euroopan ja Aasian välisessä vaihtoliikenteessä.

Lisäksi Helsinki-Vantaalla, maakuntakentillä ja lennonvarmistuksessa toteutetaan sadan miljoonan euron korjaus- ja ylläpitotyöt, jotka sisältävät muun muassa kiitoteiden päällystyksiä.

Finavian omavaraisuusaste ja velanottomahdollisuudet parantuvat valtion Finavialle myöntämien 200 miljoonan ansiosta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.