Mainos

Helsinki-Vantaan laukkusuman syistä eripuraa

Helsinki-Vantaan lentokentälle kasaantuneen laukkuvuoren syistä on kirjavia näkemyksiä.

Tänään kentälle jäi jumiin odottamattoman suuri määrä matkalaukkuja, pahimmillaan nelisen tuhatta.

Iltakuuden jälkeen tilanne oli jo hallinnassa, mutta Finnairin asiakaspalveluyksikön toimistopäällikkö Kari Kaijanen luonnehti päivää katastrofiksi. Joulun ja uudenvuoden seudulle osattiin odottaa ongelmia, mutta näin pahaksi tilanteen ei arveltu yltyvän.

Kaijasen mukaan vaikeuksien taustalla on lentoterminaalin laajennus, jonka vuoksi neljännes matkatavaraluisuista on poistettu käytöstä.

Finavia taas kummeksuu Finnairin väitteitä liian pienistä matkatavaroiden käsittelytiloista.

- Matkatavaratilojen kapasiteetti on täysin sama kuin se on ollut kuukausi sitten eli silloin, kun kaikki on toiminut moitteettomasti. En aivan allekirjoita tätä väitettä, sanoi Finavian apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola MTV:n uutisille illalla.

Mikään muu lentoyhtiö ei Noronen-Juholan mukaan ole valittanut ongelmista matkalaukkujen kanssa.

Finnairin Kaijanen listaa mainitsee muiksi laukkusuman syiksi työkiistat ja sään. Kuormaustyöntekijät ja matkatavaroiden käsittelijät siirtyivät syksyllä Finnairilta henkilöstöpalveluyritys Baronan työntekijöiksi, ja joulukuu on ollut työkiistojen sävyttämä. Kaijasen mukaan myös siirtymävaihe saattaa vaikuttaa matkatavaroiden käsittelyyn.

Kirsikaksi kakun päällä Kaijanen kuvaa viheliäistä säätä, joka sekoitti eilen Euroopan lentoaikataulut.

Baronan maapalveluiden pääluottamusmiehen Pekka Kähkösen mukaan miehitys oli liian ohut siihen nähden, että lentojen aikataulut venyivät.

Läpikulkuliikenteen laukuista 2500 oli illalla saatu lähetettyä kohti määränpäätään. 1500 matkalaukkua odotti lentoa, jossa olisi tilaa muillekin kuin lähtevän lennon matkatavaroille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.