Mainos

Helsinki-Vantaan lähilennonjohtotornin saneeraus valmis

Helsinki-Vantaan lennonjohtotornin saneeraus on valmistunut. Finavia kertoo tiedotteessaan, että täysin uudistetut tilat otettiin käyttöön suunnitelman mukaisesti eilen. Kolme viikkoa kestäneiden kunnostustöiden aikana suoritettiin sekä taloteknisiä että lennonvarmistusteknisiä kunnostustöitä, uusimalla mm. lattiat ja lennonjohtotornin välikatto ilmastointijärjestelmineen. Paikalta puettiin myös rekkakontillinen kaapelimassaa.

Lennonjohto työskenteli koko saneerauksen ajan Finavian toimistotornin 13 kerroksen neuvottelutilaan rakennetussa tilapäistornissa. Samalla voitiin testata tilapäisen torniratkaisun toimivuus mahdollisten poikkeustilanteiden varalta. Lähilennonjohdon väliaikaisella muutolla ei ollut käytännön vaikutuksia lentoliikenteeseen.

Lennonjohtotornin remontin taustalla on uusi eSTRIP -sähköliuskajärjestelmä (electronic flight strip system), jossa liuskoja hallitaan koskettamalla kynällä monitoria. Paperiliuskat poistuvat lopullisesti käytöstä joulun 2010 jälkeen. Lentokoneiden reittiselvitykset ovat eSTRIPissä digitaalisessa muodossa ja tietojen lähettäminen suoraan lentokoneen ohjaamoon tulee mahdolliseksi.

Helsinki-Vantaan lähilennonjohdon saneeraus oli lennonvarmistusliiketoiminnassa vuoden merkittävimpiä hankkeita. Vuoden 2010 loppuun mennessä Helsinki-Vantaan lentoasemalla on käyttöönottohetkellään modernein lähilennonjohtojärjestelmä koko maailmassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.