Mainos

Helsinki-Vantaan 2-terminaali tyhjillään

Finnairin lentäjien lakko on alkanut minuutin yli puolenyön. Reittiliikenne halvaantuu lakon takia lähes täydellisesti. Finnair lentää tänään ainoastaan kaksi reittilentoa Bangkokista Helsinkiin. Suurin osa lomalennoista pyritään lentämään normaalisti.

Lomalennot Helsingistä Brasilian Fortalezaan ja Miamiin sekä lento Miamista Helsinkiin on kuitenkin peruttu. Tilanne Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli varhain aamulla rauhallinen.

- Terminaalissa 2 on ollut erittäin rauhallista ja sujuvaa. Terminaalissa 1 on vilkkaampaa, koska sieltä liikennöivät muun muassa Blue1 ja Lufthansa. Olemme allokoineet Finavian henkilökuntaa sinne auttamaan matkalle lähdössä olevia, kertoo palveluesimies Paula Palsala MTV:n uutisille.

- Suurimmalla osalla matkustajia on kentälle tullessaan jo tieto lakosta, ja lähinnä kysymykset koskevat sitä, missä pystyy hoitamaan uudelleenreitityksiä ja lippuasioita.

Finnair perui jo eilen parikymmentä ulkomaan- ja kotimaanlentoa, ja lakko koski eilen noin 5000:ta matkustajaa. Lentäjien lakkoillessa sadat muut Finnairin työntekijät tekivät pitkää päivää palvellakseen matkustajia, joiden matkasuunnitelmat ovat muuttuneet lakon vuoksi.

Kovimmat paineet olivat asiakaspalvelukeskuksessa ja puhelinpalvelussa. Jos lakko pitkittyy, asiakaspalveluun lainataan lisäväkeä yhtiön muusta henkilöstöstä.

Finnair suosittelee asiakkailleen matkustusajankohdan siirtämistä, mikäli lento peruutetaan lakon vuoksi. Jos matkustaminen on välttämätöntä, pyrkii Finnair järjestämään asiakkaan matkan poikkeusjärjestelyillä.

Lakko aiheuttaa Finnairille miljoonien eurojen menetykset päivässä.

- Olemme arvioineet, että yhtiölle syntyy joka päivä lakon takia 2,5-5 miljoonan euron vahinko. Lakko tuskin aiheuttaa sellaista vahinkoa, joka uhkaisi Finnairin tulevaisuutta, mutta tietenkin kysymyksen, joista tässä kiistellään, niin niillä on pitkäaikaisia vaikutuksia, Finnairin talousviestinnän ja sijoitussuhteiden johtaja Taneli Hassinen sanoo.

Finnair ja Suomen Liikennelentäjäliitto odottavat alkuviikosta valtakunnansovittelija Esa Lonkan kutsua neuvottelupöydän ääreen.

(MTV3 - STT)

Katso Tuomas Forssellin raportti Helsinki - Vantaan lentokentältä (Huomenta Suomen uutiset 16.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.