Mainos

Helsinki-Vantaalle uusia lentokohteita

Kansainvälisen matkustajatyytyväisyyttä mittaavan AETRA-tutkimuksen mukaan Helsinki-Vantaa on valittu kuudetta kertaa palvelutasoltaan yhdeksi maailman parhaimmista lentoasemista.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta avautuu kevään mittaan uusia reittejä, ja nykyisille reiteille tulee lisää tarjontaa. Uusia kohteita tulee lisää kymmenen, ja uusia lentoyhtiöitä ovat Air Berlin, Sterling ja Turkish Airlines.

Lentoasemalta pääsee sen jälkeen suorilla lennoilla 110 kohteeseen eri puolille maailmaa 40 eri yhtiön lentokoneella. Helsinki-Vantaalta lähtee silloin viikoittain keskimäärin 1000 lentoa ulkomaille ja 700 kotimaahan.

Turkish Airlines aloitti liikennöinnin 19. maaliskuuta, kun yhtiö avasi uuden, kolmesti viikossa liikennöitävän suoran reitin Helsinki-Vantaalta Istanbuliin. Vuorot operoidaan Airbus 320 -koneella. Halpalentoyhtiö Sterling lentää 27. maaliskuuta alkaen Helsinki-Vantaalta kahdeksaan eurooppalaiseen kaupunkiin, joista uusia kohteita ovat Edinburgh ja Bologna. Kevään kolmas tulokas on Air Berlin, joka aloitti helmikuussa liikennöinnin Düsseldorfiin ja lisää toukokuussa tarjontaansa Berliiniin, tiedottaa Ilmailulaitos.

Kevään ja kesän uusia kohteita Euroopassa ovat myös Finnairin liikennöimät Edinburgh, Krakova, Pisa ja Geneve. Lisäksi Finnair avaa kesäkuussa uuden reitin Japanin Nagoyaan ja myöhemmin syksyllä Intian Delhiin. Blue 1 laajentaa tarjontaansa kaikkiaan kymmeneen Euroopan kohteeseen, joista uusi kohdekenttä on Lontoon Stansted.

Matkustajat tyytyväisiä

Viime vuonna Helsinki-Vantaan kautta kulki 11,1 miljoonaa matkustajaa. Tämän vuoden tammikuusta helmikuuhun matkustajamäärät ovat kasvaneet yli kuusi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Eniten ovat kasvaneet kansainvälisen reittiliikenteen matkustajamäärät.

Kansainvälisen matkustajatyytyväisyyttä mittaavan AETRA-tutkimuksen mukaan Helsinki-Vantaa on valittu kuudetta kertaa palvelutasoltaan yhdeksi maailman parhaimmista lentoasemista. Lisäksi se arvioitiin AEA:n (Association of European Airlines) tilastossa toista kertaa Euroopan täsmällisimmäksi lentoasemaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.