Mainos

Helsinki-Vantaalle Suomen vilkkain taksiasema

Helsinki-Vantaan lentoaseman taksiliikenteen sujuvuus paranee uuden ohjausjärjestelmän myötä. Uusi taksiliikenteen ohjausjärjestelmä otettiin käyttöön viime viikolla. Myös taksien odotusalueen tilaa on laajennettu puolella, ja sen yhteyteen on rakennettu toimintakeskus, josta taksiliikennettä ohjataan eri terminaalien asemille.

MTV3:n haastattelema Taksipoint Oy:n toimitusjohtaja Esa Niinivaara kertoo, että uudistus nopeuttaa huomattavasti taksin saatavuutta Helsinki-Vantaan-lentoasemalla. Aiemmin odotusalueelle mahtui noin 100 taksia, nyt odotusalueelle pääsee yli 200 taksia.

- Pystymme paremmin palvelemaan ruuhkapiikkeinä ja etenkin aamuruuhkassa, joka on pahin. Takseja kyetään nyt ottamaan odotusaluelle valmiiksi.

Pahimmassa aamuruuhkassa kotimaan terminaalista on laskettu lähteväksi jopa noin 140 taksia kymmenessä minuutissa.

Ruuhkapiikkeinä terminaalista lähteen 400-500 taksia tunnissa.

Ajoväylät sujuvia ja turvallisia

Myös ajoväyliä on muutettu aiempaa turvallisemmiksi. Niinivaaran mukaan ajoväylät ovat nyt aiempaa sujuvammat terminaalien edustoille.

Niinivaara uskoo, että takseja lentoasemalla riittää tulevaisuudessa varmasti ruuhkista huolimatta. Syksyn mittaan lentomatkustajat huomaavat uudistuksen, sillä taksin saa aiempaa nopeammin.

Lähes kolmannes kaikista lentomatkustajista tulee ja lähtee Helsinki-Vantaalta taksilla. Vantaan Taksipalvelun mukaan se on suhteessa selvästi enemmän kuin Euroopan muilla suurilla lentoasemilla.

Vastaavantyyppiset atk-pohjaiset taksijärjestelmät ovat käytössä myös lentoasemilla Tukholmassa, Oslossa ja Amsterdamissa. Suomen järjestelmä on Taksipalveluiden mukaan kuitenkin selvästi kehittynein.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.