Mainos

Helsinki-Vantaalle jälleen Slovakian romaneja

Helsinkii on saapunut 25 slovakialaista turvapaikanhakijaa. Viikon aikana turvapaikkahakemuksen on jättänyt yhteensä 82 Slovakian kansalaista.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on saapunut jälleen slovakialaisia turvapaikanhakijoita. Tällä kertaa Suomeen tuli 25 Slovakian romania suoralla lennolla Prahasta. Turvapaikanhakijat ovat viidestä perheestä.

Viikon aikana on Helsinki-Vantaan lentoasemalla jättänyt turvapaikkahakemuksen yhteensä 82 Slovakian kansalaista. Valtaosa heistä on lentänyt Prahasta, kun taas 11 Wienistä. Kuluvan vuoden aikana Helsinki-Vantaan lentoasemalle on saapunut jo 168 slovakialaista turvapaikanhakijaa.

Rajavartiolaitoksen saamien tietojen mukaan on hyvin todennäköistä, että Slovakian kansalaisten turvapaikanhaku Suomesta jatkuu lähipäivinäkin.

Sisäministeriön alaisen Rajavartiolaitoksen tehtävänä on ottaa vastaan turvapaikkahakemus, selvittää hakijan maahantulon edellytykset, henkilöllisyys ja matkareitti. Varsinaisen turvapaikkatutkinnan tekee joko poliisi tai Ulkomaalaisvirasto. Turvapaikan myöntämisestä päättää Ulkomaalaisvirasto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.