Mainos

Helsinki-Vantaalla suuri lentopelastusharjoitus

Helsinki-Vantaan lentoasemalla Seutulan maastossa pidettiin tänään suuri lento-onnettomuuden pelastusharjoitus. SAR 2000 -harjoitukseen osallistui useita viranomaistahoja, pelastusorganisaatioita sekä kaikkiaan tuhat henkilöä, satakunta pelastus- ja poliisiajoneuvoa ja puolustusvoimien kalustoa.

Harjoituksen operatiivinen osa ajoittui iltapäivään, jolloin lavastettu onnettomuus tapahtui kello 13:n maissa laskeutumassa olevalle suurelle MD 80 -kokoluokan liikennelentokoneelle. Se laukaisi liikkeelle varsinaisen pelastustapahtuman, jossa olivat mukana myös sairaalat. Pelastustoimet alkoivat heti koneesta lähetetyn hätäviestin jälkeen. Ensimmäinen pelastusyksikkö oli paikalla viidessä minuutissa. Harjoitus jatkui iltapimeään onnettomuustutkinnalla.

Viranomaiset tyytyväisiä

Helsinki-Vantaan suuronnettomuusharjoitus

Pelastustarkastaja Matti Virpiaro Etelä-Suomen lääninhallituksesta arvioi harjoituksen jälkeen, että viranomaisten pelastusyhteistyö sujui hyvin.
-Oli hienoa seurata kuinka innostuneesti harjoitukseen osallistuttiin, hän kiitteli.

Jo aamupäivällä havainnollistettiin harjoitukseen osallistuville, miltä koneen putoaminen ja syttyminen tuleen saattaa näyttää. Kello 10:n aikaan maastossa tuikattiin tuleen peräti 5000 litraa kerosiinia, mikä leimahti valtavana tulipalona ja näkyi mustana savuna ympäri lähiseudun.

Pelastusharjoitus oli yksi suurimpia Suomessa nähtyjä. Sen järjestelyistä vastasi Etelä-Suomen lääninhallitus ja sitä johti pelastustarkastaja Virpiaro. Harjoitusta seuraamassa oli lukuisia Helsinki-Vantaalta operoivia lentoyhtiöitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.