Mainos

Helsinki-Vantaalla odotetaan tietoa USA:n uusista turvatarkastuksista

Yhdysvallat aikoo kiristää joidenkin lentokenttien turvatarkastuksia Euroopassa ja Lähi-idässä, kertovat maan viranomaiset.  

Vielä ei tiedetä koskeeko tämä Helsinki-Vantaata, sanoo Trafin erityisasiantuntija Arja Pulliainen. Hänen mukaansa EU maat odottavat edelleen tietoa, mitä maita kiristykset koskevat ja millä tavalla.   

– Sen verran tiedetään että ensi viikolla, mahdollisesti jo maanantaina, on jonkinnäköinen pyyntö tulossa USA:n viranomaisilta, mutta tällä hetkellä ei vielä tiedetä pyynnön sisällöstä, Pulliainen kommentoi MTV Uutisille.

Pulliaisen mukaan Helsinki-Vantaan lentokenttä voi kuitenkin olla yksi kentistä, joihin tulee lisää turvatarkastuksia Yhdysvaltoihin matkustaville:

– Kyllä se on mahdollista, koska Suomestahan operoidaan suoraan USA:an. Mutta tällä hetkellä ei todella tiedetä koskeeko pyyntö kaikkia EU-maita vai vai sitten määrättyä osaa näistä 

Tiukennukset koskevat suoria lentoja Yhdysvaltoihin. Amerikkalaisviranomaiset pelkäävät, että terroristiryhmät kehittelevät uudenlaisia räjähteitä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.