Mainos

Helsinki-Vantaalla laukkukasat ja turhautumiset kasvavat

Finnairin lentoliikenteen häiriöt ovat jatkuneet Helsinki-Vantaan lentokentällä tänäänkin. Matkatavaroiden käsittelystä vastaavien työntekijöiden mielenilmauslakko on aiheuttanut edelleen lukuisten lentojen peruuttamisia sekä matkalaukkujen kaaoksen.

Neuvotteluja Ilmailualan unioni IAU:n ja henkilöstövuokrausyritys Baronan välillä käytiin jälleen aamusta lähtien ilman ratkaisevaa edistystä.

Helsinki-Vantaan lentokentälle on kasautunut yli 10 000 matkalaukun suma. Päivän mittaan myös peruttiin noin 20 edestakaista lentoa, jotka vaikuttivat yli 2000 matkustajaan.

Suurin osa perutuista lennoista oli kotimaan lentoja.

- Eurooppaan meneviä laukkuja on alettu lähettää eteenpäin Helsinki-Vantaalta ulkopuolisen rahtiyhtiön avulla. Myös Pohjois-Suomeen on saatu lähtemään jonkin verran jälkeen jääneistä laukuista rekkarahdilla, ilmoitti Finnairin viestintä alkuillasta.

Finnairin mukaan matkustajilta jääneet laukut toimitetaan heille kotiin asti sekä kotimaassa että ulkomailla.

Finnairilla ei vielä ole tietoa siitä, johtaako työkiista yhtiön lentojen peruutuksiin myös huomenna.

Kiistanalainen yrityskauppa

Maanantaina alkaneen työnseisauksen syynä on kuormaustyöntekijöiden ja matkatavaroiden käsittelijöiden siirtäminen Finnairilta Baronan työntekijöiksi. Barona osti kuun vaihteessa Finnairin maapalveluyhtiö Northportin liiketoiminnan ja sen mukana noin 500 työntekijää.

IAU katsoo, että yrityskaupan tarkoitus on heikentää työntekijöiden työsuhteita ja palkkausta. Liiton mukaan "kalliiden" kokoaikatyöntekijöiden tilalle aiotaan palkata pätkätyöläisiä. IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari on epäillyt, että lähiaikoina väkeä karsitaan yt-neuvotteluilla.

Barona on vakuuttanut noudattavansa työehtosopimuksia.

Mielenilmauksen oli määrä päättyä eilen puolilta päivin, mutta jumiutunut neuvottelutilanne on pitkittänyt työseisausta.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen on tänään arvostellut IAU:n toimintaa. Inkeroisen mukaan sen vaatimukset ovat kohtuuttomia ja täysin työmarkkinapelisääntöjen vastaisia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.