Mainos

Helsinki-Vantaalla kuohuu: Maapalveluissa ensimmäistä kertaa tulossa isot irtisanomiset

Aviator Airport Services Finland Oy:n maapalveluita tarjoavan yrityksen toimitusjohtajan Veijo Karosvuon mukaan maapalveluita on kilpailutetaan jatkuvasti, mutta nyt ensimmäistä kertaa joudutaan irtisanomisiin.

– Meiltä irtisanotaan enintään 75 henkeä. Tämän lisäksi lomautamme enintään 40 henkeä ja 20 henkeä osa-aikaistetaan, harmittelee Karovuo.

Karosvuon mukaan syy tähän on se, että Finavian omistama Airpro on kilpailutuksella vienyt heidän isoimman asiakkaansa Norwegianin.

– Aina aiemmin, kun maapalveluyrittäjä on kilpailutuksella vaihtunut, niin työntekijät ovat sijoittuneet uudelle toimijalle. Heidän työpaikka on säilynyt ennallaan.

– Nyt Airpro on ilmoittanut, ettei se palkkaa meiltä työttömäksi jääviä  ammattitaitoisia työntekijöitä. 

Karosvuon mukaan tämän päiväisenkin lakon taustalla on tämä työehtosopimuskiista,  koska Airpro ei noudata Ilmailualan unionin (IAU) yhteistä työehtosopimusta.

– Airpro ei sovella työntekijöihinsä samoja työehtoja kuin me muut maapalveluyrittäjät ja ammattiliitot olemme sopineet.

– Tämä antaa heille selvän kilpailuedun. Airpron reilusta tuhannesta työntekijästä lähes puolet työntekijöistä on niin sanotuilla nollasopimuksilla. Tämä kiista on jatkunut pitkään. 

– Tämä on todella ikävää, että tämä kiista realisoituu ja kohdistuu meidän työntekijöihin ensimmäisenä.

Karosvuon mukaan Aviator Finlandissa on kaikkiaan 380 työntekijää töissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.