Mainos

Helsinki-Vantaalla ennätysvilkasta

Itsenäisyyspäivä aiheuttaa viikonloppuna ennätysruuhkia Helsinki-Vantaan kentällä. Ilmailulaitoksen matkustajaohjausesimies kertoo MTV3:n uutisille, että kentälle kannattaa saapua ainakin puoli tuntia normaalia aiemmin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on tänään ollut todennäköisesti vuoden vilkkain päivä. Pelkästään Finnairin koneilla on lähtenyt kotimaan- ja ulkomaanlennoille noin 15 000 matkustajaa, kun keskivertopäivänä heitä on reilut 10 000. Muiden lentoyhtiöiden matkustajamääriä ei vielä ole saatavissa.

- Täällä oli vilkasta kello 14.45:stä 16.30:een niin kotimaan- kuin ulkomaankin lähtöaulojen turvatarkastuksissa, kertoi matkustajaohjausesimies Jari Pusa Ilmailulaitoksesta.

Jonotusajat tiukentuneisiin turvatarkastuksiin olivat pari kymmentä minuuttia. Eli mistään kaaoksesta ei ollut kyse.Tiedotus oli Pusan mukaan mennyt hyvin perille, ja matkustajat olivat tulleet puolisen tuntia ennen lentoyhtiön ilmoittamaa lähtöselvitysaikaa, kuten Ilmailulaitos oli kehottanut.

Ylimääräisiä lentoja ei Helsinki-Vantaalta tänään startannut, mutta kaikki lähteneet koneet olivat täysiä viimeistä paikkaa myöten. Matkustajamäärän paljous selittyy sillä, että itsenäisyyspäivä on tänä vuonna tiistaina. Siksi monilla on maanantaina vapaapäivä.

- Varmasti monet matkustajista lensivät neljän päivän viikonloppumatkalle Keski-Eurooppaan. Lisäksi Kittilään lensi tänään iltapäivällä ensimmäinen MD-11, joka on Finnairin laivaston suurin kone. Ja se oli täynnä, Pusa kertoo.

Helsinki-Vantaan lentokentälle odotetaan tänä viikonloppuna ennätysmäärää matkustajia.

Ilmailulaituksen matkustajaohjausesimies Erkki Hyytiäinen neuvoo saapumaan kentälle ajoissa.

- Täällä on paljon ihmisiä menossa lähtöselvitykseen. Myös turvatarkastukseen saattaa joutua jonottamaan. Jotta ei tulisi kiire heti kentälle tultaessa, kannattaa varata aikaa ainakin yli puolin tuntia normaalia enemmän.

Ilmailulaitoksen mukaan jonot eivät johdu tiukennetuista turvatarkastuksista, vaan matkustajien poikkeuksellisen suuresta määrästä itsenäisyyspäivän edellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.