Mainos

Helsinki-Vantaa odottaa sikainfluenssaohjeita

Helsinki-Vantaan lentoasema

Helsinki-Vantaan lentokentällä ei ole toistaiseksi ryhdytty minkäänlaisiin toimenpiteisiin sikainfluenssan vuoksi.

MTV:n uutisten tavoittama apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola vakuuttaa kuitenkin kentän henkilökunnan valmiutta toimia nopeasti, jos tarve niin vaatii.

- Meillä on lentoasemalla oma pelastuspalvelu ja sehän on ammattilaisjoukko, joka osaa erittäin nopeastikin reagoida tilanteisiin. Olemme erittäin valppaana. Seuraamme koko ajan tilannetta ja katsomme, kuinka tilanne kehittyy, niin että pystymme tarvittaessa toimimaan nopeasti, Noronen-Juhola rauhoittelee.

Noronen-Juhola korostaa, että tilanne on sikainfluenssan suhteen vielä hyvin epäselvä ja avoin. Toistaiseksi lentokentällä vain odotellaan terveysviranomaisten ohjeita.

- Meillä on erittäin selkeät menettelytapaohjeet infektiohälytystilanteissa, mutta me emme lähde tekemään mitään ilman terveysviranomaisten ohjeistusta, Noronen-Juhola kertoo.

Menettelytapaohjeet koskevat tilannetta, jossa kentälle laskeutuu lentokone, jossa epäillään olevan jotakin tarttuvaa tautia. Ohjeistus lähtee liikkeelle lennonjohdosta, joka opastaa koneen oikeaan pysäköintipaikkaan. Jatkosta vastaa kentän pelastuspalvelu ja hätäkeskus.

Terveystarkastukset teoriassa mahdollisia

Heini Noronen-Juholan mukaan kentällä on mahdollista järjestää tarvittaessa terveystarkastukset epäilyttävästä kohteesta tulevan koneen matkustajille. Tilannetta helpottaa tässä tapauksessa virallisen matkailusesongin loppuminen Meksikossa.

- Tällä hetkellä meille ei tule, eikä meiltä lähde yhtään lentoa Meksikoon, ei edes charter-lentoja. Meksikoon lennetään tilauslentoja talvisaikaa, mutta tällä hetkellä ei ole suoria lehtoja Meksikoon eli tätä tilannetta ei ole näköpiirissä, Noronen-Juhola toteaa.

Lue:

Katso Risto Puolimatkan juttu ja Helena Petäistön raportti Luxemburgista (Seitsemän uutiset 27.4.2009)

Katso Tarja Hakulisen ja Kitta Ahlforsin jutut (Seitsemän uutiset 27.4.2009)

Katso Markus Pirttijoen juttu ja Elinkeinoelämän Keskusliiton vastaava ekonomisti Penna Urrilan haastattelu (Kauppalehden talousuutiset 27.4.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.