Mainos

Helsinki Suomen lumisin paikkakunta - meneekö ennätys rikki?

Sankat lumisateet ovat nostaneet Helsingin Suomen lumisimmaksi paikkakunnaksi.

Illalla puoli kymmenen maissa Ilmatieteen laitoksen Kumpulan mittausasemalla sekä Kaisaniemessä lumen syvyydeksi mitattiin 65 senttiä. Helsinki-Vantaan lentokentällä lunta oli hieman yli puoli metriä.

Lumisade oli ankarinta aamukuudesta puolen päivän hujakoille. Iltapäivään mennessä Helsingissä oli satanut jo yli 20 senttiä lunta.

Kaisaniemen joulukuun lumiennätys tältä ja viime vuosisadalta on vuodelta 1915, jolloin lumen syvyydeksi mitattiin 70 senttiä.

Helsingin runsas lumentulo johtuu muun muassa itäisistä tuulista. Jos lumisade tulee etelästä, sade on runsainta Hankoniemen ja Turun suunnilla, selvittää Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen.

Myös meren jäätyminen vaikuttaa lumentuloon. Itäisellä Suomenlahdella jääkansi jo peittää vedet, mutta Helsingissä osapuilleen Harmajan majakan kohdalta alkava avovesi voimistaa sateita.

Ajokeli erittäin huono

Liikennevirasto varoittaa erittäin huonosta ajokelistä Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla.

Liikkuva poliisi oli kirjannut iltakahdeksaan mennessä peltikolareita, tieltä suistumisia ja muita pieniä turmia pelkästään Uudellamaalla liki 130.

VR:n mukaan kauko- ja lähijunat ovat kulkeneet pääosin aikataulussaan. Illan yöjunat Rovaniemen ja Helsingin välillä myöhästelivät kumpaankin suuntaan kolmesta vartista puoleentoista tuntiin.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Karppisen raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.