Mainos

Helsinki sanoi "tahdon" ruuhkamaksuille

Helsingin kaupunginhallitus on tänään ottanut myönteisen kannan ruuhkamaksujen käyttöönottoon äänin 8-6. Samalla se toivoi liikenne- ja viestintäministeriön aloittavan ruuhkamaksuja koskevan lainsäädännön valmistelun.

Ruuhkamaksujen puolesta äänestivät vasemmistoliitto, keskusta, vihreät ja sosiaalidemokraatit lukuun ottamatta Arto Bryggarea, joka äänesti tyhjää. Vastaan äänestivät kokoomuksen ja RKP:n edustajat.

Kaupunginhallituksen myönteinen ruuhkamaksukanta esitettiin ministeriölle annettavan lausunnon viimeisessä kappaleessa, joka hyväksyttiin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Mari Puoskarin (vihr.) vastaehdotuksen mukaisessa asussa.

Ruuhkamaksuista saatava tuotto tulee kaupunginhallituksen mukaan käyttää kokonaan Helsingin seudun liikennejärjestelmän investointeihin, ylläpitoon ja hoitoon. Lisäksi kaupunginhallitus katsoo, että ruuhkamaksu pitää säätää veron sijaan maksun luonteisena.

Liikenne- ja viestintäministeriölle annettava lausunto on jätetty kahdesti pöydälle kaupunginhallituksen edellisissä kokouksissa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.