Mainos

Helsinki-ryhmä perää laajaa yhteistyötä

Helsinki-ryhmä korostaa hallitusten, yritysten, kansalaisjärjestöjen, tutkijoiden ja median yhteistyön välttämättömyyttä globaaleissa ongelmissa.

Globaaleihin ongelmiin ratkaisuja etsinyt nk. Helsinki-ryhmä on julkistanut loppuraporttinsa. Noin 50-sivuinen raportti sisältää sankan joukon suosituksia ja esityksiä mm. köyhyys-, ihmisoikeus-, ympäristö- ja turvallisuuskysymyksiin liittyen, kuten uuden ilmastosopimuksen tekemistä ja erityisen YK:n ihmisoikeusneuvoston luomista.

Ennen kaikkea Helsinki-ryhmä korostaa eri toimijoiden - hallitusten, yritysten, kansalaisjärjestöjen, tutkijoiden ja median - yhteistyön välttämättömyyttä. Ryhmän mukaan vain tätä kautta globaaleihin pulmiin voidaan ensinnäkin löytää toimivia ratkaisumalleja ja toiseksi luoda poliittista tahtoa niiden toteuttamiseksi.

22-jäseninen Helsinki-ryhmä on perustettu Suomen ja Tansanian hallitusten aloitteesta, ja se aloitti työnsä tammikuussa 2004. Ryhmän puheenjohtajina ovat toimineet Suomen ja Tansanian ulkoministerit Erkki Tuomioja ja Jakaya Kiwete.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.