Mainos

Helsinki pysyy mukana Musiikkitalon rahoittamisessa

Helsinki pysynee mukana Musiikkitalon rahoittamisessa. Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen (kok.) kertoo aikovansa esittää, että kaupunki sitoutuisi hankkeeseen kustannusten noususta huolimatta.

Helsinki joutuu päättämään uudestaan talon rakentamisesta, koska aiemmin sovittu kattohinta ylittyy tuoreessa kustannusarviossa.

Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Musiikkitalon hallitus hyväksyi eilen urakkatarjouksen, joka nostaisi talon kokonaiskustannukset 140 miljoonaan euroon. Helsingin osuus kustannuksista on noin neljännes, eli suurin piirtein 35 miljoonaa euroa.

- Musiikkitalo rakennetaan ehkä Helsingin keskeisimmälle paikalle, ja siihen tietenkin pitää tehdä paikan luonteen huomioon ottava rakennus, Pajunen kuvaili.

Pajunen ei ole kovinkaan huolissaan mahdollisesta kustannusten noususta lähivuosina, vaikka Musiikkitalo aiotaan toteuttaa projektinjohtourakkana.

- Hyvä puoli on se, että projektinjohtoyritys ottaa osan riskistä vastuulleen. Toki urakkaan liittyy riski, ja se pitää tunnistaa. Voi olla, että suhdanteet muuttuvat. Plussaa tai miinusta voi tulla, koska tämä ei ole kiinteä tarjous, Pajunen huomautti.

Helsinki pyrkii siihen, että asia olisi vajaan kahden viikon kuluttua kaupunginhallituksen käsittelyssä ja toukokuun 7. päivänä kaupunginvaltuuston käsittelyssä.

Rakentamiseen tarvitaan päätökset myös valtiolta ja Yleltä

Rahoittamiseen osallistuminen edellyttää uutta päätöstä myös Musiikkitalon muilta osakkailta, eli valtiolta ja Yleisradiolta.

Aiemmin osapuolet olivat yhdessä hyväksyneet talon rakentamisen 108 miljoonalla eurolla. Valtion osuus hankkeesta on noin puolet, eli se nousisi uudessa kustannusarviossa aiemmasta kaikkiaan 16 miljoonaa euroa.

STT:n saamien tietojen mukaan käytännössä valtion osuuden mahdollisesta lisäämisestä päättää hallitus viimeistään toukokuun aikana.

Lisäksi yhden tulevan pääkäyttäjän, Sibelius-Akatemian, vuokramenot nousevat samalla, kun talon rakentaminen muodostuu ennakoitua kalliimmaksi. Tästä johtuen opetusministeriö joutuu viemään Sibelius-Akatemian vuokrasopimuksen valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan käsiteltäväksi.

Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner kertoi eilen, ettei päätöksiä suuntaan tai toiseen ole vielä tehty. Jungnerin mukaan Ylen rooli Musiikkitalossa selviää "toivottavasti viimeistään ensi kuussa".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.