Mainos

Helsinki Pride alkaa tänään

Suomen suurin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tapahtuma Helsinki Pride alkaa tänään. Koko viikon kestävä ja kaikille avoin homo-, lesbo-, bi- ja transfestivaali ajaa avoimuuden ja moninaisuuden arvostuksen asiaa.

Helsinki Pride -tapahtuman avajaispuheen pitää kansanedustaja Anni Sinnemäki. Sinnemäki toimii myös tapahtuman suojelijana.

Helsinki Pride järjestetään lähes kokonaan vapaaehtoisvoimin. Se on tarkoitettu kaikille seksuaaliryhmille.

- Tarkoitus on levittää myönteistä ilmapiiriä ja yhdenvertaisuuden sanomaa valtaväestöllekin. Haluamme iloisella mielellä tehdä näkyväksi sen, että vähemmistöillä ei ole aina samoja oikeuksia, sanoo tapahtuman Pride-koordinaattori Essi Vauras.

Hän sanoo, että seksuaaliset vähemmistöt eivät saa aina asiallista tietoa ja kohtelua kuntien sosiaali- ja terveyspalveluissa.

- Niin kauan kuin homot eivät voi täysin vapaasti kulkea kadulla käsi kädessä, meillä on tilausta tällaiselle tapahtumalle.

Tänä vuonna Helsinki Pride nostaa esille sateenkaaren vihreän värin, sillä järjestäjien tavoitteena on rakentaa ekologisesti kestävä tapahtuma. Esimerkiksi tapahtuman materiaalit on painettu kierrätysmateriaaleille

Viime vuonna Helsinki Pride -viikon tapahtumien kokonaiskävijämäärä oli yli 10 000.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.