Helsinki-päivä: Sateesta huolimatta helsinkiläiset rakastavat kaupunkiaan – "Täällä sykkii aina"

Helsinki-päivä: Sateesta huolimatta helsinkiläiset rakastavat kaupunkiaan 2:38

Helsingin aurinkoinen sää antaa tänään odotuttaa itseään. Vasta alkuillasta on luvassa poutaa, kun saderintama väistyy itään, kertoo Forecan meteorologi Ilkka Alanko. Helsinki-päivää vietetään siis melko sateisessa säässä.

Veden ripottelusta huolimatta ihmiset vaikuttivat hyvin myönteisiltä, kun MTV Uutiset kävi keskikaupungilla kyselemässä Helsinki-päivän tunnelmista.

Vanhempainvapaata Helsingin keskikaupungilla viettävä lauttasaarelainen Katariina Karine on positiivinen Helsinki-päivän sään suhteen.

– Kyllä se tästä iltaan mennessä vielä paranee. Ja viimeistään huomenna on taas aurinkoa, hän sanoo.

"Sateevarjo mukaan"

Karine on helsinkiläisessä kauppakeskuksessa liikenteessä 1-vuotiaan lapsensa kanssa. Varsinaisiin Helsinki-päivän tapahtumiin hän ei tänä vuonna aio osallistua.

– Olen illalla yksin lasten kanssa kotona, mies on poissa, joten tapahtumat jäävät nyt väliin. Jos lähtee jonnekin, täytyy vain mennä oikealla asenteella ja sopivilla vaatteilla, sateenvarjo auttaa paljon, hän huikkaa.

Paljasjalkaista helsinkiläistä Lars Wernbonia ei sadesää haittaa. Hän on asunut lähes koko ikänsä Helsingin Ullanlinnassa. Hän oli matkalla kaupungintalolle kahville. 

"Illan ohjelmat kiinnostavat"

– Sade on mukavaa! Parasta Helsingissä on juuri myrsky ja ulvova meri, hän sanoo iloisesti.

Wernbon aikoo osallistua Helsinki-päivän tapahtumiin. Hän ei vielä ole ehtinyt perehtyä tarjontaan, mutta aikatauluun sopivat parhaiten illan ohjelmat. 

– Saatan suunnata musiikkitapahtumaan Töölönlahdelle, hän paljastaa.

Alun perin Iitistä pääkaupunkiin muuttanut opiskelija Juhana Salminen iloitsee Helsingin runsaasta tapahtumatarjonnasta myös muulloin kuin Helsinki-päivänä.

– Tämä kaupunki sykkii aina, koskaan ei ole tylsää.

"Hyvä, jos ei liian paljon väkeä"

Salminen ei aio sateen haitata omaa päiväänsä.

– Se on vain hyvä, että sataa. Silloin väkeä ei ole liian paljon liikenteessä.

Salminen aikoo osallistua ainakin Rantakesä-tapahtumaan Eiran rannassa sekä Töölönlahdella pidettävään konserttiin.

Forecan meteorologi Ilkka Alanko kertoo, että sää Helsinki-päivänä sää näyttää huomattavasti paremmalta vasta illalla.

– Illalla noin kello 17 - 18 jälkeen on odotettavissa poutaa. Vielä myöhemmin selkenee sitten kunnolla. Illalla saatetaan vielä nähdä jopa pilkahdus ilta-auringosta, Alanko ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat