Mainos

"Helsinki oli luonnollinen valinta EM-kisakaupungiksi"

Vuoden 2012 yleisurheilun EM-kisat myönnettiin eilen Helsingille. Päätös tehtiin Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen kokouksessa Barcelonassa. Helsinki odottaa innolla EM-yleisurheilukisoja. Helsingin kaupunginjohtaja ylipormestari Jussi Pajusen mukaan ei olisi mikään ihme, että Helsinki oli jo ennalta valittu kisakaupungiksi, kuten huhutaan.

- Minusta se ei olisi mikään ihme sinänsä. Meillä on järjestämisen perinne - ensimmäiset yleisurheilun MM-kilpailut oli Helsingissä. Jos kansainvälinen liitto haluaa minimoida riskit, niin silloin Helsinki on hyvä valinta, Pajunen kertoo Huomenta Suomessa.

- Meillä on osaaminen ja perinne. Jostain syystä me olemme tämmöistä yleisurheilukansaa ja kansainvälisessä liitossa se on varmaan huomattu.

Helsinki osallistuu kisoihin yhdessä valtion kanssa. Kustannukset jaetaan puoliksi.

- Olemme varautuneet puolentoista miljoonan euron panostukseen, mutta kuitenkin niin, ettei se ole suoraa rahaa järjestäjille. Tuki on erilaisia palveluja ja mahdollistamista. Osallistumme myös olympiastadionin vuokraan, joka on kaupungin konserniyhtiö. Valtio laittaa saman verran, kaupunginjohtaja toteaa.

Urheilijoilta vaaditaan huippukuntoa

Huomenta Suomen vieraana myös ollut estejuoksija, Vuoden yleisurheilija Jukka Keskisalo odottaa myös kotikisoja, vaikka edessä on kahden huippukunnon kausi - samana vuonna pidetään sekä Lontoon olympialaiset ja yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailut.

- Jos on kunnossa, niin kilpailee mielellään molemmissa. Aikaa jää väliin toipumiseen. Toki Olympialaiset ovat ykköskisat, mutta EM-kilpailut, kotikisat, tulevat heti toisena, Keskisalo toteaa.

Tästä lähtien EM-kisat tullaan pitämään kahden vuoden välein.

Vuosi 2012 tulee olemaan tv:n urheilukatsojan kulta-aikaa. Samana kesänä järjestetään olympialaiset, jalkapallon EM-kisat, jääkiekon MM-kilpailut sekä yleisurheilun EM-kilpailut. Kahta viimeksi mainittua voi käydä katsomassa Suomessa.

Lue myös:

Katso Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja estejuoksija Jukka Keskisalon haastattelu (Huomenta Suomi 10.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.