Mainos

Helsinki nostaa veroprosenttia kokonaisella yksiköllä?

Helsingin kaupunginjohtaja esittää, että kaupungin veroprosentti nousisi yhdellä prosentiyksiköllä. Jos valtuusto hyväksyy esityksen, helsinkiläiset maksavat veroa ensi vuonna 17,5 prosenttia.

Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Eva-Riitta Siitonen esittää, että kaupungin veroprosentti nousee yhdellä prosentiyksiköllä. Jos valtuusto hyväksyy esityksen, helsinkiläiset maksavat veroa ensi vuonna 17,5 prosenttia.

Tähän asti Helsingissä on varauduttu veroprosentin puolen yksikön korotukseen. Siitä sopi kaupunginhallitus keväällä, vaikkakin kokoomus on kritisoinut sitäkin.

Siitonen perustelee esitystään kaupungin verotulojen rajulla laskulla, josta suurin osa johtuu siitä, että valtio on pienentänyt kuntien osuutta yhteisöverosta samaan aikaan kuin yhteisöveron tuotto on pienentynyt.

Budjettiesityksen mukaan toimintamenoja supistetaan tämänvuotisesta 3,6 prosenttia. Terveystoimessa vähennys on 4,6 prosenttia.

HUS:n vähennys 20 miljoonaa

Siitonen esittää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille 325 miljoonaa euroa. Summa on noin 20 miljoonaa euroa pienempi kuin se, jonka Helsinki käyttää HUS:n palveluihin tänä vuonna.

Kaupungin henkilöstöä vähennetään ensi vuonna 3 000 - 4000, mikä merkitsee lähinnä sitä, että määräaikaisia työsopimuksia ei uusita. Vakituista henkilöstöä saatetaan siirrellä tehtävästä toiseen.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 30.09.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.