Mainos

Helsinki lopettaa rahoituksen naispappeuden vastustajilta

Eräät yksittäiset seurakunnat ovat jo lopettaneet Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen Sleyn tukemisen, seurakuntayhtymistä Helsinki olisi ensimmäinen.

Helsingin seurakuntayhtymä on lopettamassa naispappeuteen kielteisesti suhtautuvan Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen Sleyn rahallisen tuen.

Yhteinen kirkkoneuvosto esittää, että Suomen Luterilaiselle Evankeliumiyhdistykselle ja sen ruotsinkieliselle sisarjärjestölle Slefille ei tukea enää jatkossa annettaisi. Varsinaisen päätöksen asiassa tekee yhteinen kirkkovaltuusto 13. joulukuuta.

Eräät yksittäiset seurakunnat ovat jo lopettaneet Sleyn tukemisen, seurakuntayhtymistä Helsinki olisi ensimmäinen. Helsingin seurakunnat ovat tukeneet Sleytä vuosittain 200 000 eurolla, mikä on noin 10 prosenttia sen seurakunnilta saamista avustuksista.

Sleyn ja Slefin tukien lakkauttamispäätöksen voimaantulolle on esitetty kahden vuoden siirtymäaikaa, jotta yhdistykset pystyvät varautumaan muutokseen. Ensimmäisenä vuotena myönnetään laskennallisesta määrärahasta 67 prosenttia ja toisena vuonna 33 prosenttia. Kolmantena vuotena tukea ei myönnettäisi lainkaan.

Sleyn ja Slefin tukiosuus siis ensin pienenee, ja loppuu kokonaan kahden vuoden kuluttua, elleivät ne muuta käytäntöään suhteessa kirkon päätöksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.