Mainos

Helsinki-Lahti-välille busseja tasavälein

Helsingin ja Lahden välinen bussiliikenne on rukattu uuteen tasavälimalliin. Ensi viikosta lähtien kulkee linja-auto molempiin suuntiin puolen tunnin välein aamusta iltaan.

Järjestelyn toivotaan lisäävän joukkoliikenteen osuutta matkustaja- ja rahtiliikenteestä. Alueasiamies Tuomo Kojo Linja-autoliitosta kertoo, että uudistuksella tähdätään kilpailukyvyn parantamiseen moottoritien valmistuessa. -Emme pelkää sitä tilannetta, vaan odotamme innokkaasti. Suora tie nopeuttaa ajoa 10-15 minuuttia, mikä tosin menee usein Helsingin ruuhkissa.

Helsingin ja Lahden välillä kulkevien vuorojen määrä kasvaa hieman eli 75:een päivässä. Bussiliikennettä hoitaa kilpailun tuloksena kaikkiaan 10 yritystä. Tasa-aikaväliliikenteestä on vajaan kahden vuoden kokemus Helsingin ja Turun väliltä. Tuomo Kojon mukaan pikavuorojen matkustajamäärät ovat siellä lisääntyneet selkeästi enemmän kuin keskimääräiset 3-5 prosenttia vuodessa.

Laajaa yhteistyötä

Lahden-suunnan bussiliikenteen uudistusta valmisteltiin viime vuoden lopulta. Suunnittelija Seppo Nikkanen Etelä-Suomen lääninhallituksesta pitää tulosta hyvänä esimerkkinä laajasta yhteistyöstä, johon osallistuu liikenneministeriön, läänin, kuntien ja bussiyrittäjien edustajia. -Tasavälitarjonta ja yhteisaikataulu tekevät joukkoliikennettä houkuttelevammaksi.

Uudistus tietää sitä, että kello 06:n ja 21:n välillä lähtee Lahdesta bussi Helsinkiin aina varttia yli ja varttia vaille ja Helsingistä Lahteen tasalta ja puolelta. Pitempään joutuu odottamaan vain yöllä sekä muutamana viikonlopun tuntina. Useimmat lisävuorot poikkeavat Mäntsälässä. Uusi käytäntö heijastuu muutamien minuuttien aikataulumuutoksina niissä busseissa, jotka liikennöivät Lahtea kauemmaksi tai kauempaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja