Mainos

Helsinki lähettää romanikerjäläiset kotimaahan

Helsingin sosiaalivirasto lähettää nelisenkymmentä Romanian romanikerjäläistä kotimaahan vielä tällä viikolla. Viranomaiset sopivat menettelystä torstaina kerjäläisten kanssa käymissään keskusteluissa.

Sopimuksen mukaan Helsingin kaupunki maksaa kerjäläisille lauttaliput Tallinnaan ja antaa bensarahat heidän ajoneuvoihinsa. Lähtöön asti sosiaalivirasto on osoittanut Kalasataman kerjäläisille lämpimän tilapäismajoituksen.

- Olemme tänään (torstaina) haastatelleet heitä, ja päädyimme yhteisymmärryksessä siihen, että heidän on järkevintä palata lähtömaahansa, kertoo sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä STT:lle.

Räihä on myös kaupunginjohtajan asettaman kerjäläistyöryhmän puheenjohtaja.

Päätös kotimaahan lähettämisestä tehtiin pakkasen takia, mutta siihen vaikutti myös viime viikonloppuna kerjäläisten Kalasataman majapaikassa tapahtunut tulipalo.

- Viranomaiset ovat nyt kieltäneet Kalasatamassa majoittumisen paloturvallisuussyistä sisätiloissa ja myös pihalla, Räihä sanoo.

Asiasta kertoi Vartti-lehti.

Vapaa liikkuvuus -verkosto ja sosiaalikeskus Satama kritisoivat torstain sopimusta. Niiden mielestä kaupungin sosiaalivirasto kiristi romanit kotimatkalle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.