Mainos

Helsinki kieltää julkisen juopottelun ja prostituution

Helsinki kieltää järjestyssäännöllä julkijuopottelun kokonaan. Myös prostituution harjoittaminen yleisellä paikalla kielletään. Lisäksi koiran ulkoiluttajien on tulevaisuudessa kerättävä lemmikkinsä jätökset talteen. Kaupunginvaltuusto päätti illalla uudesta järjestyssäännöstä.

Helsinki

Paljon keskustelua herättänyt päätös hyväksyttiin viimein lähes yksimielisesti kaupunginhallituksen ehdotuksen pohjalta. Uuden järjestyssäännön on tarkoitus astua voimaan 1. joulukuuta. Uuden säännön mukaan päihteiden nauttiminen yleisellä paikalla on kielletty.

Aiemmissa kokouksissa esillä oli vaihtoehto, jonka mukaan juopottelu olisi kielletty vain keskeisillä liikennepaikoilla sekä yleisissä kulkuneuvoissa. Helsingissä on ennestään voimassa sääntö, joka kieltää päihdyttävän aineen häiritsevän nauttimisen yleisellä paikalla.

Jätösasiat kiinnostivat

Kaupunginvaltuusto päätti mainita järjestyssäännössä erikseen prostituution harjoittamisen yleisellä paikalla, sillä se on viime vuosina siirtynyt aiempaa näkyvämmin Helsingin kaduille. Uudella pykälällä tähdätään siihen, että prostituution aiheuttamia häiriöitä pystyttäisiin ehkäisemään nykyistä tehokkaammin.

Tähän asti järjestyssäännössä on tyydytty kieltämään ihmisiä "käyttäytymisellään häiritsemästä yleistä järjestystä tai säädyllisyyttä". Valtuusto kävi kaksi viikko sitten viiden tunnin väännön uudesta järjestyssääntöehdotuksesta, jonka aikana tehtiin useita vastaehdotuksia. Tuolloin eniten puhutti odotusten mukaan julkijuopottelu, sitten katuprostituutio ja kolmanneksi kipusi koirakeskustelu. Myös yleisöpalautteissa koirien jätösasiat herättivät voimakkaita tunteita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.