Mainos

Helsinki joutuu suurelle säästökuurille

Miljoonien eurojen säästöt etsitään kuluja karsimalla ja veroja korottamalla.

Helsingin kaupungin johto esittää tänään kokoontuvan kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi kaupungin talouden sopeutusohjelmaa. Pääosin valtion toteuttama kuntien verotulojen uusjako alentaa Helsingin verotuloja niin, että verotuloja kertyy vuonna 2003 noin 8 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Tulojen menetys on korvattava pääosin karsimalla kuluja. Lisäksi jouduttaneen turvautumaan myös kunnallisveron ja kiinteistöveron korottamiseen.

Vuoden 2002 budjetissa Helsingin vuosikate on 170 miljoonaa euroa alijäämäinen. Sopeutusohjelman tavoitteena on saavuttaa jo vuonna 2003 positiivinen vuosikate, mutta vasta vuonna 2004 kyetään näillä näkymin kattamaan kaupungin tuloilla myös poistot.

Mikäli esitetty sopeutusohjelma toteutuu, voidaan kaupungin pysyvän henkilöstön asema turvata. Tarkoituksena on aloittaa henkilöstöjärjestöjen kanssa välittömästi neuvottelut henkilöstömenosäästöistä. Kaupungin palvelutuotannon työtapoja on tarkoitus tehostaa, ja yhdessä henkilöstöjärjestöjen kanssa kehitetään myös menetelmiä henkilöstön joustavaksi siirtymiseksi tehtävästä toiseen.

Tehottomasti käytetyt ja tarpeettomat tilat ja tontit vuokrataan ulos tai myydään. Sopeutusohjelma edellyttää kaupungin investointimenojen merkittävää supistamista sekä vuonna 2003 että 2004. Rakennusten perusparannuksissa keskitytään vain ehdottoman välttämättömiin toimenpiteisiin. Myös pieniä katuverkon laatutasoa parantavia liittymä- yms. muutostöitä ja keskustan katujen saneerauskohteita on tarkoitus lykätä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.