Mainos

Helsinki joutuu ostamaan käytettyjä raitiovaunuja

70 miljoonalla eurolla hankitut uudet matalalattiaraitiovaunut makaavat jatkuvasti huollossa.

Helsinki joutuu korvaamaan upouudet matalalattiaraitiovaunut käytetyillä saksalaisilla. Tähän ratkaisuun päädyttiin, kun kaupungin uudet raitiovaunut eivät ole toimineet odotetusti.

Suurella kohulla ja 70 miljoonalla eurolla hankitut vaunut makaavat jatkuvasti huollossa.

Helsinki perustelee 35 vuotta vanhojen raitiovaunujen hankintaa kustannussyillä. Kaupunki aikoo ostaa Saksasta neljästä kuuteen samantyyppistä, käytettyä, vanhaa raitiovaunua. Vaunut aiotaan korjata ajokuntoon elokuuhun mennessä.

HKL:n kehittämispäällikkö Olli-Pekka Heikkilä kertoo, että päätöstä ei itse asiassa ole vielä tehty, mutta tällä viikolla se on tehtävä. Helsingin kaupungin tänään kokoontunut joukkoliikennelautakunta ei ole vastustanut ostoa.

Joukkoliikennelautakunnan varapuheenjohtaja Jessica Karhun mukaan vaunukadon korvaaminen on koettu tarpeelliseksi.

-Meillehän on tulossa MM-kisat ensi kesänä ja onhan se vähän noloa jos raitiovaunut ei kulje vaikka vuoroja olisi, Karhu toteaa.

Rikkinäiset matalalattiavaunut ovat takuukorjauksessa ja niistä saadaan seisontapäiväkorvaus. Helsinkiläiset maksavat nyt joka tapauksessa korvaavien käytettyjen vaunujen hankinnan.

Nykyiset 40 vaunua ostettiin muutama vuosi sitten 70 miljoonalla eurollla.

HKL maksaa tulevasta operaatiosta 200 000-300 000 euroa riippuen hankittavien vaunujen määrästä. Yhden raitiovaunun hinnaksi tulee korjauskuluineen 50-tuhatta euroa. Kyse on kuitenkin väliaikaisratkaisuista: Vaunut ovat ehkä liikenteessä vuoden päivät, jonka jälkeen ne myydään tai romutetaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.04.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.