Mainos

Helsinki ja Turku houkuttelevat lisää risteilyaluksia Itämerelle

Kymmenen Itämeren kaupunkia sijoittaa yhteensä 1,3 miljoonaa euroa laivamatkailun edistämiseen. Yhteisprojektilla halutaan vahvistaa Itämeren alueen vetovoimaa yhdenmukaistamalla risteilysatamien palvelutasoa.

Kymmenessä Itämeren kaupungissa on alkanut mittava risteilyprojekti, jonka tarkoituksena on edistää laivamatkailua ja satamien yhteistyötä Itämeren alueella. Suomesta hankkeessa ovat mukana Helsinki ja Turku. Lisäksi projektiin osallistuu kaupunkeja muun muassa Virosta, Ruotsista, Tanskasta, Saksasta sekä Venäjältä.

Kolmivuotisen hankkeen budjetti on 1,3 miljoonaa euroa, josta summasta noin puolet tulee EU:n Interreg-ohjelman kautta. Loput kustannuksista jaetaan tasapuolisesti eri kaupunkien kesken. Helsinki ja Turku sijoittavat kumpainenkin hankkeeseen 30 000 euroa.

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimiston päällikön Tuulikki Beckerin mukaan projektilla halutaan vahvistaa Itämeren alueen vetovoimaa yhdenmukaistamalla risteilysatamien palvelutasoa sekä rakentamalla kohteille yhteistä brändiä ja markkinointistrategiaa.

- Tähän asti eri satamakaupungit ovat markkinoineet risteilyjä järjestäville varustamoille pääasiassa vain itseään. Tässä ei ollut kauheasti ideaa, koska risteilymatkailussa kokonaisreittivalinta on yhden yksittäisen kohteen vetovoimaa suurempi tekijä, Becker selvittää.

Itämeren alueen satamakaupunkien tavoitteena on siis hakea nykyistä parempaa jalansijaa kansainvälisillä, amerikkalaisten hallitsemilla risteilymarkkinoilla. Konkreettisina tavoitteina kaupungeilla on nostaa risteilymatkustajien määrä nykyisestä noin 300 000 vuosittaisesta kävijästä 360 000:een sekä kasvattaa Itämeren-matkailun osuutta neljällä prosenttiyksiköllä eli 12 prosenttiin koko risteilymarkkinoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.